Prvním českým seriálem
byla Rodina Bláhova

Prvním českým seriálem
byla Rodina Bláhova

9. 12. 2014

Televizní seriály patří k divácky nejoblíbenějším pořadům, do svého programu je pravidelně zařazuje většina televizních stanic. Vůbec první český seriál s názvem Rodina Bláhova vznikl v roce 1959 a před 55 lety, 9. prosince 1959, byl odvysílán jeho první díl. Do prosince 1960 vzniklo deset dílů, do současnosti se dochoval jen poslední díl. 

První díl nazvaný V novém bytě se vysílal živě a vzbudil velký divácký zájem. Rodinu Bláhovu tvořili otec Ilja Prachař, matka Stella Zázvorková, dcera Marie, kterou hrála Jiřina Jirásková, a syn Jarda v podání Ladislava Trojana.

Ilja Prachař byl také jedním z autorů seriálu, tím druhým byl dramatik a tehdejší šéfredaktor redakce zábavy Zdeněk Bláha, po kterém se také televizní rodina jmenovala. Od čtvrtého dílu se mezi autory scénáře seriálu, který režíroval Jaroslav Dudek, objevilo jméno pozdějšího krále českých seriálů Jaroslava Dietla. 

seriál
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...