Foto

Nové Dylanovo album
vyjde počátkem února

10. 12. 2014

Netrpělivě očekávané nové album Shadows in the Night od amerického písničkáře Boba Dylana vyjde 3. února příštího roku a bude obsahovat deset skladeb. Oznámila to nahrávací společnost Columbia. Jde podle ní o první umělcovu novou hudbu od celosvětového hitu Tempest v roce 2012. 

V pořadí 36. Dylanovo studiové album nabízí písně, které zpíval i legendární Frank Sinatra. „Už dlouho jsem něco takového chtěl udělat, ale nebyl jsem nikdy dost odvážný na to, abych se ponořil do složitých aranžmá pro třicítku nástrojů a upravil je pro pětičlenný band,“ řekl Dylan k nové kolekci.

„Nejsou zde smyčce, zřetelné lesní rohy, doprovodné vokály či jiné podobné nástroje, které se často nacházejí na albech se standardními baladami. Bob místo toho dokázal najít způsob, jak dát těmto písním nový život a současnost,“ poznamenal předseda společnosti Columbia Records Rob Stringer.

Shadows in the Night obsahuje skladby I'm A Fool To Want You, The Night We Called It A Day, Stay With Me, Autumn Leaves, Why Try to Change Me Now, Some Enchanted Evening, Full Moon And Empty Arms, Where Are You?, What'll I Do a That Lucky Old Sun. 

Zpěvák, skladatel a kytarista Dylan i ve svých 73 letech jezdí na turné. Letos v červenci opět koncertoval i v Praze, kde byl už několikrát. Své hity jako je All Along the Watchtower, Blowin' in the Wind, Like A Rolling Stone, Mr. Tambourine Man nebo Just Like A Woman představil tuzemským fanouškům poprvé osobně v roce 1994. 

Za desetiletí tvůrčího života napsal Dylan přes 500 písní a prodal více než 74 milionů kopií svých alb. Před časem získal jako první rockový hudebník v historii Pulitzerovu cenu za vliv svých textů na populární hudbu a americkou kulturu.

hudební legendy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.