Hotel Latrán v Českém Krumlově:
krásné prostředí a vynikající služby

Hotel Latrán v Českém Krumlově:
krásné prostředí a vynikající služby

10. 12. 2014

Přemýšlíte, kam na dovoletou či prodloužený víkend? Co třeba nádherný hotel Latrán v Českém Krumlově?

Budova hotelu byl původně gotický dům, který byl přizděn k hradební zdi Latránu, přičemž některé původní části této zdi zůstaly v severozápadní zdi objektu dodnes zachovány. Z této doby se také dochoval původní dřevěný srub, který byl v průběhu let obestavěn a budoucí podoba Latránu č. 74 se tak výrazně proměnila. V polovině 16. století je jako majitel tohoto domu uváděn Matouš Mitaš  a od roku 1590 zde žil rožmberský jezdec Eliáš Walter. Po něm patrně jeho vdova Ludmila. V roce 1646 v domě zastihujeme sladovníka Benedikta Bicku, jehož vystřídalo několik krejčích. V roce 1781 se majiteli domu stali provazníci Wolfové, kterým dům patřil až do roku 1833.

Ubytovat se zde můžete v pokojích moderních i dobových, zážitkem může být i přenocování v již zmiňovaném středověkém srubu. Šablonové vzory na stěnách některých pokojů jsou inspirovány původními odhalenými motivy. Nabízí se krátkodobé i dlouhodobé ubytování ve třinácti dvoulůžkových, jednom trojlůžkovém a dvou čtyřlůžkových pokojích. Každý pokoj má vlastní sociální zařízení a je vybaven televizorem se satelitním příjmem, wifi, telefonem a minibarem.

Snídaně se podávají v útulném prostoru v přízemí, který též slouží jako měšťanská kavárna specializovaná na výrobu domácích štrúdlů.

V nabídce sladkého sortimentu štrúdlů se objeví jablečná lahůdka z odrůdy Idared nebo Jonagold z Chelčicko-lhenické oblasti, dále tvarohový štrúdl s višněmi, makový s mandlemi či ořechový s povidly. Podávat se bude se šlehačkou a domácí vanilkovou zmrzlinou nebo s vanilkovým krémem.

Sladké je výborné, přesto někdo raději sáhne po slané verzi štrúdlu. Pro toho šéfkuchař Jakub Kulhavý připravil slané variace. Pro lehký oběd či svačinu jsou v nabídce štrúdly se šunkou, pórkem a smetanou či s kuřecím masem, sušenými rajčaty a cuketou, případně vegetariánský se špenátem, nivou a žampiony. Slané štrúdly podáváme s trhaným listovým salátem a dipem z kysané smetany.

Všechny štrúdly jsou 100% domácí výroby, od vlastního listového těsta až po upečení přímo na místě v kavárně. Nezbývá tedy než se přijít osobně přesvědčit o kvalitě nabízených výrobků a ochutnat alespoň něco z uváděné nabídky.

Součástí vybudovaného areálu hotelu Latrán, jsou též dva konferenční salonky vybavené nejmodernějším technickým vybavením a variabilním nábytkem pro pořádání konferencí, seminářů, školení či firemních nebo privátních setkání. Pro gastronomické zážitky Vás zcela jistě osloví náš netradiční hostinec Depo s tradiční kvalitní českou kuchyní, tankovým plzeňským pivem a letní terasou s parkem.

Kromě ubytování nabízí hotel Latrán svým hostům i zprostředkování celodenního programu od návštěvy zámku, netradiční prohlídky města, vyjížďky na koních, vltavské plavby na raftech či výlety za pamětihodnostmi v okolí.

hotely ubytování
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.