Hopman Cup - pohodový turnaj

Hopman Cup - pohodový turnaj

21. 12. 2014

Dne 4. ledna na australském západním pobřeží v Perthu začne generálka na Australian Open v Melbourne, Hopmanův pohár, mezi tenisty zvaný pohodový turnaj. Mezinárodní tenisová federace ITP soutěž nazývá jako Oficiální mistrovství smíšených družstev. Družstva jsou vždy dvoučlenná, nezapočítávají se body za výhry do žebříčku ATP a WTA. Hopman Cup se hraje od roku 1989. 

Turnaj se koná v perthské Aréně, na dvorci se zatahovací střechou, na němž je tvrdý povrch. Letošní 27.ročník opět přivítá i české tenisty, zastoupené Lucii Šafářovou a Radkem Štěpánkem, který se zúčastnil již vloni po boku Petry Kvitové. Ti měli úspěch společně s Tomášem Berdychem v roce 2012, kdy turnaj vyhráli. Lucie Šafářová se zúčastní již potřetí, ale poprvé po boku Radka Štěpánka.

Hopmanova poháru se vždy zúčastní 8 týmů, a to ve dvou čtyřčlenných skupinách. Loňské vítězství budou obhajovat Francouzi ve stejném složení Alizé Cornetová a Jo-Wilfried Tsonga. Ve skupině A jsou nasazeny týmy Česka, Itálie, Kanady a USA. Hráčky a hráči: Lucie Šafářová a Radek Štěpánek, Flavia Penettaová a Fabio Fognini, Eugenie Bouchardová a Vasek Pospisil, Serena Williamsová a Jack Sock.

Ve skupině B jsou nasazeny týmy Austrálie, Francie, Velké Británie a Polska. Hráčky a hráči: Casey Dellacquová a Nick Kyrgios, Alizé Cornetová a Jo-Wilfried Tsonga, Heather Watsonová a Andy Murray, Agnieszka Radwanska a Jerzy Janowic. Vítězové obou týmů se utkají ve finále.

Turnaj má vždy perfektní atmosféru, v Perthu žije také mnoho Čechoaustralanů, kteří si tradičně tento turnaj nenechají ujít. Hopman Cup vyhráli v roce 1989 Helena Suková a Miloslav Mečíř, potom v roce 1994 Jana Novotná a Petr Korda. A až v roce 2012 se proslavili Petra Kvitová a Tomáš Berdych.

Petra Kvitová je v Austrálii velmi oblíbená a má mnoho fanoušků, působí jemně a skromně, ráda se zasměje a ráda se fotí se s koalkami . Vítězové Hopman Cupu získávají stříbrný putovní pohár, ale jinak obdrží nádherný šperk ve tvaru tenisového míčku, který je zdoben australskými diamanty.

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.