Český rozhlas chystá
sváteční reportáže

Český rozhlas chystá
sváteční reportáže

19. 12. 2014

Český rozhlas o Vánocích nabídne sváteční reportáže, koncerty, pohádky či soutěže. Na konec roku stanice Dvojka připravuje například Silvestr na sedáka z divadla Ungelt, Silvestr pod širákem s Wabi Daňkem a Pavlem Dobešem nebo tradiční Tobogan.

"Radiožurnál přivítá ve sváteční dny mimořádné hosty. Na stanici se také bude méně mluvit a více hrát. Přichystány jsou také reportáže z dětských domovů, kterým pomohla sbírka Darujte hračku. Rekapitulaci nejvýznamnějších událostí uplynulého roku nabídne Radiožurnál v projektu 20 příběhů," uvedl generální ředitel Peter Duhan.

Bohatý vánoční program nabídne Dvojka, kde se posluchači mohou těšit na písničky, koledy, Malou vánoční povídku Ludvíka Aškenazyho, reportážní putování za betlémskou hvězdou či návštěvu sklářského muzea v Sázavě. Dvojka také odvysílá v přímém přenosu sváteční bohoslužby 25. a 26. prosince a na Štědrý večer půlnoční mši z kostela Nejsvětějšího Salvátora v Praze.

Stanice Vltava o svátcích odvysílá koncert rozhlasových symfoniků či literárně hudební pásmo z rozhovorů a vzpomínek režiséra Federica Felliniho. "Na Radiu Wave se budou moci hudební fanoušci ponořit i do alternativního světa hudby - od indie popu až k nejtvrdším metalovým subžánrům. Na Rádiu Junior se pak děti mohou těšit na pohádku Vánoční skřítek či hru Knoflíková válka," řekl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

Vánoční program zařadí také regionální stanice, například Český rozhlas Region (Vysočina) na Štědrý den od 17:00 do 19:00 bude hrát pouze koledy. Ve středních Čechách to bude Česká mše vánoční Jana Jakuba Ryby. Připraveny jsou také Příběhy severočeských betlémů, vánoční minipříběhy posluchačů českobudějovického rozhlasu, plzeňské pohádky Petra Mazného a šumavské pohádky Ondřeje Fibicha či vznik unikátního křišťálového betlému, který je vystaven na pardubickém zámku.

"Český rozhlas Hradec Králové pak navštíví 25. prosince kardinála Dominika Duku. Ostrava během Vánoc prodlouží vysílání oblíbeného pořadu Hudební pošta a Regina nabídne premiérově Poctu Patricku Doylovi a záznam koncertu Anny K. z divadla Hybernia," dodal náměstek generálního ředitele pro regionální vysílání Jan Menger.

Český rozhlas
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...