Dražba alba pana Segrada
pomůže nemocné dívce

Dražba alba pana Segrada
pomůže nemocné dívce

22. 12. 2014

Úspěšné album Františka Segrada, které pod názvem Segrado boduje v tuzemské prodejní hitparádě, pomůže dívce bojující s následky dětské mozkové obrny. Svůj exemplář z limitované číslované edice s číslem 001 věnoval Segrado do aukce, vyhlášené na sociální síti Facebook. Vítězem se stal účastník, který pro dívku nabídl úhradu speciální terapie v Sanatoriu Klimkovice, jejíž cena dosahuje až 93 tisíc korun. O tomto krásném počinu před Vánoci informoval Segradův spolupracovník Michal Horáček. 

Zpěvák Segrado, který je znám svou účastí na projektech Petra Hapky a Michala Horáčka, dokončil své první sólové album ve svých téměř 60 letech. Hudbu napsali jeho přátelé včetně Hapky, autorem textů je Horáček. Právě Horáček Segrada objevil pro širší veřejnost, když ho mimo jiné přizval ke spolupráci na muzikálu Kudykam či albu villonských balad Český kalendář. Magazín i60 s panem Segradem přinesl rozhovor, který si můžete přečíst zde.

Valašský zpěvák Segrado už čtyřicet let vystupuje s nejrůznějšími kapelami od folkových po rockové. Zúčastnil se nahrávání mnoha desek, ale s vlastním profilovým albem přišel až letos v říjnu, jen několik měsíců před svými šedesátými narozeninami připadajícími na 8. ledna 2015. Segrado vystupoval například jako Pozorovatel v Horáčkově projektu Kudykam. Ještě předtím zpíval v roce 2002 na CD Tak to chodí, které Horáček vytvořil se skladatelem Jaroslavem Svobodou ze skupiny Traband. Pak přišla nabídka na písničky Hlava Kance a Strážce plamene na stejnojmenném albu. Následoval klipový Strážce plamene – v obrazech, Kudykam a koncertní verze projektu Ohrožený druh. Vystupuje i s kapelou Veselá bída. 

zpěvák
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%