Úspěšní čeští sportovci v prosinci

Úspěšní čeští sportovci v prosinci

28. 12. 2014

Letní sporty skončily svoji sezónu, česká fotbalová liga má také přestávku a tenis se přesunul do sportovních hal nebo za teplem na jižní polokouli.

Tenis

Tenista Tomáš Berdych v prosinci porazil na exhibici v hale 2 x Francouze Montfilse, se kterým prohrál letos v Davis Cupu. Ale také těsně i světovou jedničku Novaka Djokoviče. Rozloučil s trenéry, kteří ho vedli 6 let a angažoval podle nové smlouvy Daniela Valverdu z Venezuely, který je sice o rok mladší než Tomáš Berdych, ale má velké trenérské zkušenosti. 

Zimní sporty měly málo sněhu
 
Byla obava, zda bude dostatek sněhu v Česku na Jizerskou padesátku, Naštěstí v posledních dnech padá sníh a teploty klesly hluboku pod  0°C. Naši biatlonisté startovali se střídavými úspěchy a získali pěkná umístění ve Světovém poháru. Gabriele Soukalové se na začátku sezóny nedařilo, ale později zvítězila na Slovinsku v Pokljuce ve sprintu. Veronika Vítková byla druhá na prvním závodě sezóny ve Švédsku. Po třetině závodů sezóny je Ondřej Moravec i Veronika Vítková v první desítce na světě.

Vysoké ambice Romana Koudelky

Juniorský mistr světa ve skocích na lyžích z roku 2007 má nyní nového rakouského trenéra a v letošní sezóně již vyhrál tři závody Světového poháru. Doufejme, že se mu bude dařit na první soutěži v Turné čtyř můstků v neděli 28.12 odpoledne na jeho oblíbeném můstku v německém
Oberstdorfu. Ze sobotní kvalifikace nepostoupil bohužel žádný jiný Čech. Jen Roman Koudelka postupuje na základě bodů ze Světového poháru. Pro silný  vítr stejně neskákal. Utká se s japonským veteránem Kasaiem.

V hokejové NHL vede bodování Čech

Velmi úspěšně si vede ve statistikách  utkání NHL  české pravé křídlo Philadelphia Flyers Jakub Voráček, který je nyní nejlepším ze všech hráčů zámořské soutěže. Jaromír Jágr je nadále nejlepším hráčem Evropy v NHL všech dob a jak říká s úsměvem : " Budu hrát co nejdéle, když to zdraví dovolí." V počtu odehraných utkání v NHL už předstihl legendu Great One - Wayna Gretzkyho. Bohužel nyní řídí v NHL epidemie příušnic a sezónních viróz. Řada hráčů nemůže hrát pro zranění nebo nemoci.

Jak už psala v článku paní Šorejsová, tak úspěšní sportovci roku 2014 byli vyhlášeni v pondělí 22.prosince, ale v hlasování sportovních novinářů zvítězila těsně a překvapivě tenistka Petra Kvitová - před olympijskými vítězkami Samkovou a Sáblíkovou. To bylo značně nečekané. Uvidíme, kteří sportovci budou oceněni za výsledky na konci roku 2015. 

 

sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.