Slavný Joe Cocker
už není mezi námi

Slavný Joe Cocker
už není mezi námi

22. 12. 2014

Tohle vůbec není dobrá zpráva těsně před Vánoci. V relativně nízkém věku sedmdesáti let zemřel populární anglický zpěvák Joe Cocker, známý svým chraplavým hlasem. Několikrát vystupoval i v České republice, kam jezdil velmi rád. Měl tu mnoho fanoušků a oceňoval jejich dobrý vkus.

Zprávu o úmrtí Cockera oznámila britská televizní stanice BBC s odvoláním na Cockerova agenta Barrieho Marshalla. Zpěvák podle něj podlehl rakovině plic. 

Cocker byl specialistou na rockové balady, proslavil se coververzemi, z nichž některé jsou daleko známější než verze původních interpretů. Prorazil v roce 1968 se skladbou dvojice Lennon - McCartney With A Little Help From My Friends. 

„Byl prostě jedinečný,“ uvedl Cockerův agent Barrie Marshall. „Zaplnit tu prázdnotu, kterou zanechal v našich srdcích, bude nemožné,“ dodal. Bubeník Beatles Ringo Starr na komunitní síti Twitter uvedl: „Nashledanou a Bůh žehnej Joe Cockerovi.“

První vrchol popularity zažil v roce 1969 po vystoupení na Woodstocku. Jako většina úspěšných umělců poté prožil divoké období, kdy holdoval alkoholu i drogám. Ze závislosti na nich se rodák ze Sheffieldu po letech přece jen vymanil. Držitel cen Grammy, Zlatý glóbus i Řádu britského impéria se několikrát dokázal na špičku vrátit ze zapomnění, například v roce 1994, kdy vydal skvělé album Have A Little Faith. Poslední deskou umělce, který se označoval za klasického bluesového zpěváka, bylo předloňské album Fire It Up. 

hudební legendy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.