Daně se platit musí. Své
o tom ví i diva Caballéová

Daně se platit musí. Své
o tom ví i diva Caballéová

25. 12. 2014

Hodně nepříjemný vánoční dárek obdržela slavná španělská operní pěvkyně Montserrat Caballéová. Musela přistoupit na tučnou pokutu 250 tisíc eur (asi sedm milionů korun) a symbolické šestiměsíční uvěznění, aby se vyhnula soudnímu procesu kvůli daňovému úniku. Umělkyně však zřejmě do vězení nepůjde, protože pokud je předchozí trestní rejstřík odsouzeného neposkvrněný, proměňují se ve Španělsku uložené tresty do dvou let vězení na podmíněné. 

Jednaosmdesátiletá fenomenální sopranistka byla v dubnu obviněna, že v daňovém přiznání za rok 2010 zatajila příjem kolem 500 tisíc eur. Před vyšetřovacím soudem 9. května ještě nařčení z daňových úniků odmítala. Vysvětlila, že v roce 2010 neměla trvalé bydliště v Barceloně, ale v Andoře, a proto prý španělským berním úřadům nic nedluží. Do Španělska prý jezdila pouze k lékaři. Jenže úřady byly i k takové celebritě zcela nekompromisní a dluh musela zaplatit. 

Caballéová je jednou z nejznámějších operních hvězd 20. století, která během své kariéry vystupovala na stovkách jevišť po celém světě, včetně newyorské Metropolitní opery či milánské La Scaly. Mimo svět opery se proslavila úžasnou zahajovací písní pro letní olympiádu v Barceloně v roce 1992, kterou nazpívala spolu s frontmanem skupiny Queen Freddiem Mercurym.

hudební legendy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.