Zájem o wellness u zájezdů
na lyže prudce roste

Zájem o wellness u zájezdů
na lyže prudce roste

12. 11. 2011

Až 40 procent lyžařských zájezdů se v letošní sezoně prodává v kombinaci s relaxačními službami. Čeští zákazníci jsou ochotni si za ně a za vyšší kvalitu ubytování připlatit i několik tisíc korun. Vyplývá to z prodejních statistik cestovní agentury Invia.cz. Vloni podíl zájezdů s wellness na celkovém prodeji lyžařských zájezdů agentury tvořil čtvrtinu. Zájem klientů o relaxační služby zaznamenaly i tuzemské horské hotely.

„Klienti se o wellness pobyty začali zajímat zhruba před třemi lety, do té doby čeští turisté preferovali především levnější ubytovací zařízení a pouze základní služby spojené se samotným lyžováním,“ řekl mluvčí společnosti Invia Michal Tůma. Rostoucí zájem potvrzuje i marketingový ředitel cestovní kanceláře Exim Tours Stanislav Zíma, podle kterého společnost aktuálně prodává zhruba 20 procent zájezdů do ubytovacích zařízení s vlastním relaxačním centrem. Dalších zhruba 15 procent klientů poptává lyžařské pobyty s možností využít wellness služeb v daném horském středisku.

Do standardní nabídky ubytování zařazují relaxační služby i některé české horské hotely. Podle Lenky Hrubé, manažerky Hotelu Praha ve Špindlerově Mlýně, využívá wellness služby v jejich hotelu až 95 procent hostů. V ceně ubytování hotel například nabízí vstup do bazénu nebo vířivky, finské a bylinkové sauny.

„Ze struktury prodaných zájezdů je zřejmé, že čeští turisté mají na rozdíl od minulých let více peněz na útratu,“ uvedla obchodní manažerka cestovní kanceláře Nev-Dama Hana Valentová. Češi už například nemají zájem o autokarové zájezdy, na kterých se do sportovního vybavení museli převlékat přímo na parkovišti pod lyžařským areálem. „Klesá také poptávka po hotelech a penzionech umístěných dále od lyžařských areálů a zároveň po ubytovacích kapacitách mimo zimní střediska, kde není večer kam jít,“ dodala.

Výrazné zvyšování nároků na dopravu, úroveň ubytování a doprovodné služby je v současnosti doprovázené znatelným zkracováním délky lyžařských zájezdů. Nejčastěji prodávaným typem zájezdů do blízkých lyžařských center v Rakousku a Itálii jsou podle cestovních kanceláří prodloužené víkendy. „Někteří movitější lyžaři si ale tyto zahraniční zájezdy dopřávají několikrát během zimní sezony,“ doplnil Pavel Žigáček z CK Neckermann.

relax ubytování wellness zájezd
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.