Foto

Hovory z Lán v ČRo končí,
nahradí je Frekvence 1

27. 12. 2014

Živé rozhlasové rozhovory s prezidentem Milošem Zemanem bude od ledna vysílat rádio Frekvence 1. Pořad se bude jmenovat Prezidentský Pressklub. Pořad Hovory z Lán v Českém rozhlase tak končí. Prezidentovi se nelíbilo, že se pořad měl předtáčet, a ČRo zase nechtěl riskovat, že by se mohla opakovat situace, kdy Zeman v nedávném přímém přenosu použil několik vulgarit.

„V plánu jsou čtyři živá vysílání pořadu Prezidenstký Pressklub za rok,“ uvedla mluvčí Frekvence 1 Radka Pilzová. Poprvé jej posluchači uslyší 4. ledna v 17:00. Lidé se podle Pilzové budou moci do rozhovoru aktivně zapojit a spolupodílet se na přípravě otázek pro prezidenta. Server IHNED.cz upozornil, že pořad bude moderovat Luboš Xaver Veselý, s nímž se Zeman už několik let zná. 

Podle ředitele rádia Frekvence 1 Miroslava Škody má mít prezident v demokratické zemi možnost se vyjadřovat a posluchači možnost jeho vyjádření hodnotit. „Živé vysílání je pak základ rozhlasové práce a je to i jediný způsob, jak vést skutečně autentický rozhovor. Proto živé vysílání s prezidentem vítáme,“ uvedl Škoda. 

Zeman v posledních Hovorech z Lán použil několik vulgarit, za což byl silně kritizován. Podle Rady ČRo rozhlas odvysíláním hovorů porušil zákon i kodex Českého rozhlasu. Rada uznala výjimečnost situace, kdy svou roli hrálo překvapení a respekt k hlavě státu. Do budoucna rozhlas vyzvala, aby u Hovorů z Lán svůj kodex respektoval. Generální ředitel ČRo poté Zemana dopisem informoval, že bude pořad předtáčený, na což prezident nepřistoupil. 

prezident
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.