Kdo oslaví Nový rok jako první?

Kdo oslaví Nový rok jako první?

30. 12. 2014

Nový rok oslaví jako první obyvatelé tichomořského  Kiritimati, který je součástí ostrovního státu Kiribati. Žije zde přibližně 5000 obyvatel. Nový rok zde ostrované slaví jako první z naší planety. Půlnoc je zde v 11:00 SEČ. Kiribati leží na západ od poledníku 180 stupňů. Kiritimati je označován jako Vánoční ostrov - Christmas Island. Ostrov pojmenoval  roku  1777  na Štědrý den James Cook jako Vánoční, ale znám byl již v 17.století.

Hned potom ve 12:00 SEČ slaví Nový rok Novozélanďané. Oslava začíná  velkým ohňostrojem z nejvyššího mrakodrapu na  celé jižní polokouli, Sky Tower v největším městě Nového Zélandu v Aucklandu.

Nový rok - Happy New Year vítají v největším městě  Austrálie Sydney ve 14:00 SEČ. Tradičně více jak polovina obyvatel Sydney - žije tam přes 4 miliony obyvatel, rovněž vítá NY slavnostním ohňostrojem, který  ozáří největší pamětihodnost Sydney a snad i celé Austrálie známý most Harbour Bridge a hned naproti slavnou budovu Opery Sydney. Viděla jsem to na vlastní oči dvakrát a byl to pro mne nezapomenutelný zážitek, nekonečně pulsující noční život, milí a vřelí lidé, všichni se objímají a slaví.

U nás budeme v Praze vítat Nový rok ohňostrojem v Praze, který se rozzáří 1.ledna 2015 až v 18:00 SEČ.

Všem ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK!

Silvestr
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.