Rok s magazínem i60 aneb
Jaké to bylo a jaké to bude

Rok s magazínem i60 aneb
Jaké to bylo a jaké to bude

31. 12. 2014

Konec roku bývá obdobím bilancování. Snažíme se zhodnotit uplynulý rok, uvědomit si, jaký byl, co významného se v průběhu dvanácti měsíců událo, co se povedlo, co se naopak dalo udělat lépe. Jaký byl rok 2014 na stránkách magazínu i60.cz?

My v redakci si myslíme, že dobrý. Během roku jsme vydali 2480 článků, čtenáři obohatili náš magazín o 1740 příspěvků. Čtenost magazínu se zvýšila meziročně více než dvojnásobně, desítky čtenářů sledují denně vědomostní kvíz, mezi aktivní čtenáře přibyla řada kvalitních autorů a pro mnohé i přátel.

Nemůžeme nevyzdvihnout nádherný seriál pana Jaroslava Kašíka Kouzlo časů minulých, úžasnou poezii z pera Zuzany Pivcové a dalších autorek - Jitky Chodorové, Jany Šenbergerové, Vladky Novákové a dalších dam, či satirické texty Františka Mendlíka a Zdenka Herona Horenského. Čtenáře jistě potěšily milé příběhy Jany Kollinové, Marie Magdaleny Klosové, Lidmily Nejedlé, Dany Kolářové, Jaroslavy Handlové, Tomáše Horáčka, ale i ty od Zoji Sedláčkové, Jitky Caklové, Aleny Tollarové, Libuše Křapové, Zdenka Huspeka, Hany Práglové, Heleny Červenkové. Sportovní příspěvky Miroslava Štorcha a Hany Šorejsové, "výrobní návody" Růženy Antlové, glosy a komentáře Olgy Štolbové, Soni Prachfeldové, Jiřího Libánského a samozřejmě nádherné fotografie Miluše Převrátilové, Marie Bartošové, Jana Kutílka, Jindry Peřiny, Aleny Vávrové, Zdenky Žichovské, Pavla Pecháčka a dalších úžasných fotografů. Velký díky patří za příspěvky, ale i pomoc ostatním čtenářům Radkovi Caklovi, Marii Novotné za měsíce vedenou databázi fotografií, ale i Evě Balúchové, Evě Mužíkové, Haně Rypáčkové, Vandě Blaškovičové, Katarine Schulzové, Josefu Provazníkovi, Janu Blahoslavovi a dalším aktivním čtenářům, kteří tvoří atmosféru magazínu na chatu či v diskusích.

Těmto a celé řadě dalších jmen (omlouváme se ostatním čtenářům, které jsme nejmenovali), moc děkujeme!

Letošní novinky portálu i60

V průběhu roku jsme na portále i60.cz představili celou řadu novinek. Asi tou nejvýznamnější bylo spuštění projektu i60 Senior Fashion letos v březnu. Společně s partnery jsme v průběhu roku uspořádali několik módních přehlídek pro dámy ve zralém věku, což zachytila i další média - Česká televize, MF Dnes, Blesk, Český rozhlas, BBC a další. Věříme, že se nám podaří v příštím roce na tyto aktivity navázat a připravit další přehlídky a akce nejen v Praze, ale i v dalších regionech.

V dubnu se čtenáři magazínu setkali na společné akci s názvem i60 Párty v Ředkovci, kterou do detailů zorganizovala paní Jaroslava Handlová. Dodnes na ni zúčastnění čtenáři vzpomínají.

Na chatu se rozproudily diskuse, v rubrice Líbí/Nelíbí přibyla řada zajímavých názorů, dalšími novinkami roku je sekce FOTO dne, Fotohádanka či Tipovačka. Uspořádali jsme celou řadu soutěží, v nichž vítězové vyhráli desítky zajímavých cen, na stránkách i60 lze najít i nabídky pracovních příležitostí.

Samozřejmě, že se i něco nepovedlo. Zlobila nás technika, a tak občas se vyskytla chyba v kvízu, nebo nefungovala Fotohádanka. Tu budeme muset dočasně pozastavit, dokud se nám nepodaří program vyladit. Někdy jsme zlobili my v redakci, takže se vyskytly problémy i v některých dalších soutěžích, a také zazlobili někteří čtenáři a čtenářky, jež si zbytečně "vjeli do vlasů" a my jsme je museli krotit. Zkrátka to na portále celý rok žilo. A to je fajn.

Co nás čeká v roce 2015?

V průběhu příštího roku by se naši čtenáři měli dočkat změn a vylepšení. Změní se mimo jiné struktura hlavní stránky - homepage, která by měla být přehlednější a uživatelsky přátelštější. Na nové homepage bude hned vidět, jaké jsou nové články a nové soutěže a především každý zaregistrovaný a přihlášený čtenář uvidí na hlavní stránce, jak si stojí jeho příspěvky - kolik lidí je četlo, kdo co komentoval, jak se články líbily ostatním čtenářům, ale také, zda přibyly nějaké nové vzkazy od přátel či žádosti o nová přátelství. 

Ve další fázi dojde ke změnám ve struktuře profilů. Ty budou více "hravější" než doposud, bude možné třídit články i fotografie podle různých kritérií, rychleji nahrávat fotografie a přibudou nové funkce, které zatím držíme pod pokličkou, stejně jako další služby, které pro čtenáře chystáme. 

Další novinkou by mělo být větší zapojení čtenářů do "chodu" redakce a to prostřednictvím Redakční rady, v níž by kromě členů redakce měli zastoupení i vybraní čtenáři. Ti by pak měli poradní hlas a mohli by spolurozhodovat o vybraných aktivitách redakce, podílet se na výběru témat, ale i na hodnocení soutěží. 

A jak jsme již avizovali, chystáme druhý ročník i60 Párty, tedy setkání příznivců portálu i60, které se uskuteční poslední dubnový víkend v poděbradském hotelu Junior. Hned v první polovině ledna vám k tomuto setkání přineseme více informací, včetně ceny a připravíme objednávkový formulář pro účastníky.

Věříme, že rok 2015 bude na portále i60 zajímavý, že budeme společně trávit na stránkách magazínu hezké chvíle, přečteme si zajímavé příspěvky a příběhy a poznáme další milé čtenáře a čtenářky.

Těšíme se na vás a děkujeme všem za přízeň!

Tahle země není jenom pro mladý!

čtenáři i60.cz
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%