Praha je 31. turisticky
nejlákavější město světa

Praha je 31. turisticky
nejlákavější město světa

12. 6. 2012

Česká metropole Praha obsadila 31. příčku v žebříčku turisticky nejatraktivnějších měst světa. Na první pozici se umístil Londýn, na druhém Paříž a třetí místo získal Bangkok.

Do Londýna loni podle studie společnosti MasterCard zavítalo téměř 17 milionů návštěvníků z celého světa, což je více než v předchozích letech. Na druhém místě se s počtem 16 milionů turistů umístila Paříž, nicméně počet návštěvníků se oproti roku 2011 snížil. Na třetí příčce je Bangkok, který navštívilo 12,2 milionu lidí.

Praha se umístila na 31. místě ze všech světových měst. Předběhla taková města, jako jsou například Brusel, Atény, Washington nebo San Francisco. Za tento rok Prahu podle odhadu navštíví 3,38 milionu turistů. „V žebříčku Evropy obsadilo hlavní město České republiky 16. místo, čímž v návštěvnosti porazila takové metropole, jako jsou například Berlín, Varšava či Budapešť,“ uvádí analýza.

Studie společnosti MasterCard (Global Destination Cities Index 2012) si klade za cíl analyzovat cestovní ruch v jednotlivých světových metropolích a podat tak ucelený obrázek o tom, které destinace se mohou pyšnit vysokou turistickou návštěvností. Celkem bylo posuzováno 132 světových metropolí. Průzkum také hodnotil, jak moc turisté v dané lokalitě utrácejí.

Praha turistika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.