Nejsilnější zážitek: 
Můj konec roku 2014

Nejsilnější zážitek:
Můj konec roku 2014

2. 1. 2015

Dělám si zásoby asi měsíc předem. Konec starého roku musí být krásný. Kupuji si to, co si celý rok odtrhuji od úst a těším se. Na co? No přece na to, že si navařím, napeču, obložím se tím, budu ukusovat a dívat se na televizi, ať už tam budou dávat cokoliv. Z několika kanálů snad něco najdu. Pejskovi také přilepším. No prostě suprový konec roku.

Dělám tedy vše podle plánu a na Silvestra ráno mám hotovo. Pejskovi dám do misky hromadu masa. Snědl to velmi rychle, ale okolo poledne mi to vrací na koberec. Co to dělám? Na Silvestra přeci sobě i pejskovi ubližuji. Jdeme tedy na delší procházku, abychom vytrávili. Vracíme se brzy. Pejsek kulhá. Přebytek soli, kterou nasolují ulice, aby konečně napadnuvší sníh zmizel, mu uvízl v tlapičce.

No co, tak se podíváme, co nám dává televize. Jedna pohádka (viděla jsem ji asi třikrát), druhou pro změnu pětkrát a další programy jakbysmet. Jenom když opakují úryvky starých Silvestrů s panem Menšíkem, na to se můžu dívat pořád. Jo postesknu si, zatím se druhý takový už nenarodil a podle toho také Silvestry vypadají.

Jednu stanici jsem si vyhlídla a říkám si, že ji zůstanu věrná, abych nemusela přepínat. Připravuji si chlebíčky a jednohubky a jdeme s pejskem opět zkusit procházku. Vybírám mu místa, kde sníh ještě leží a není solí zničený. Sníh se mu opravdu líbí a za chvíli dovádění vypadá jako sněhuláček. Radostně se vracíme domů. Svléknu sebe i pejska (má také kabátek), otevřu si lahev vína, abych ten nový rok měla čím přivítat.

Už to však začíná. Rána jako z děla, že mi málem vysklila okno. Lidé se začínají bavit po svém, bez ohledu ,jestli se to líbí ostatním .Pejsek má v očích zděšení, hrozně štěká a vyčítavě se na mně dívá, proč ta jeho panička nedokáže ten rámus zastavit. Vysvětluji mu, že to není v mých silách, ale on to chudák nechápe.

Konejším psa a místy se přes jeho žalobný štěkot a rány zvenčí, snažím zachytit něco ze silvestrovského programu v televizi. Chci se konečně trochu pobavit. Silvestrovský program uvádí Kateřina Brožová a Marek Vašut. Je to strašné zklamání. Oba mají k humoru strašně daleko. Na Kateřinu je alespoň hezký pohled a krásně zpívá. Nadutý arogantní Marek nic moc. Po každé rádoby vtipné scénce vyrazí na nás reklama. Za chvíli to přestávám rozeznávat a raději přepnu jinam.

V půl desáte bych šla raději spát. Nejde to! Někdo se usilovně snaží dělat venku takový rámus, že se usnout nedá. Nevím, co mám dělat a tak se zavírám s pejskem v koupelně. Vystrašený pes je už na konci svých sil a já také.

Nevím, jak jsme to oba vydrželi až do jedné hodiny ranní, kdy konečně rámus přestal. Na přivítání nového roku kašlu a vrhám se do postele. Psík se ke mně přitiskne a konečně máme pokoj. I když jsem tě nijak důstojně nepřivítala Nový roku, jsem opravdu ráda, že jsi konečně přišel.

P.S. Je pravda, že by se člověk neměl spoléhat na pobavení televizí, ale v určitém věku už není zbytí. To ale není na Silvestru to nejhorší, ale poraďte mi (jestli se toho dožiju), kam se schovat před Silvestrem příštím. Zatím vám všem přeji co nejkrásnější rok 2015.

Zážitek roku 2014
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.