Můj zážitek roku: Vánoce

Můj zážitek roku: Vánoce

9. 1. 2015

Vánoce miluji. Od svého dětství jsem lačná po té nádherné atmosféře, která zaplaví celé mé tělo. Vždy chci zastavit čas, protože těšit se a mít očekávání, je pro mne to nejhezčí. V čase vánočním se chci lépe a hezčeji obléknout, lépe jíst a zdobně stolovat.

Chci vidět jen pozitivní věci a hezké usmívající se  lidi. I když ne vše je lehce splnitelné, já se opakovaně o Vánocích stávám dítětem, i když věkem jsem už ta třetí generace rodiny. Musím říci, že čím jsem starší, tím víc si dokážu vychutnat tu neopakovatelnost okamžiků. Stává se ze mne  doslova "fajnšmekr."

Nebylo tomu jinak ani tento rok. Naše rodina se rozrostla o dalšího člena. Náš malý „Ježíšek“ slavil ale už aktivně. Na Štědrý den mu totiž bylo 7 měsíců. K mojí milované 4leté vnučce přibyl tedy chlapeček. Co více bych si mohla přát? Babičky a dědečkové vědí, co dokážou děti z Vánoc udělat. Hlavně jak se dokážou na Ježíška těšit a jak mu důvěřují.

Celou rodinu dají dohromady a potěší vánoční besídkou a tanečky pořádanými školkou. K tomu svařáček, trdelníky, dílničky a všudypřítomná vůně jmelí, zvuk rolniček a zpěvy vánočních koled. To dostane každého! Může se někdo netěšit?

Moje vnučka kreslila Ježíškovi dopis. Malovala mu vše, co si přála. Byl to obrovský list papíru. Na moji poznámku, že je to přehnaně mnoho přání, že i na ostatní děti musí něco zůstat, mi bylo odpovězeno zcela profesionálně. „Ježíšek si to vyselektuje, to je jenom návrh, babi. Nemalovala jsem tam dárky pro mimina, ani pro kluky a uprostřed jsem namalovala kolo a to znamená NIC. Ale to je jenom "jako", to si snad Ježíšek nevšimne." Dokonalá důvěra a velká kalkulace!

Ježíšek byl štědrý nejenom na dárky, ale hlavně na atmosféru a neopakovatelné okamžiky. Konec roku jsme slavili na chalupě na Českolipsku. Opět v celé rodinné sestavě. Vybaveni sáňkami, pekáčem a bruslemi jsme očekávali Nový rok. Vše vyšlo. Nasněžilo, vesnice byla jako z pohádky. Kostelík na kopci lákal k sáňkování a bobování. Tři generace z jedné rodiny na sněhu! Nádherná a zatím nezažitá situace. Mixované složení posádek skýtalo mnoho zážitků, vtipu a zábavy. Opravdu vydařený závěr roku umocněný „dětským mejdanem“ a soukromým ohňostrojem. To by nám s vnučkou šlo!

Pak už jen očekávaný novoroční koncert filharmoniků přenášený z Vídeňské opery. Každý rok se na něj těším. Aspoň jednou do roka si zatančím s mým jinak netančícím manželem. Ale tento rok jsem měla tanečníky dva! Náš malý vnouček miluje hudbu a v jejím rytmu kope, prská, něco žvatlá a gestikuluje. Valčík „ Na krásném modrém Dunaji“ ho úplně uchvátil. Jsme ve stejném znamení Berana. Máme snad  i stejný hudební vkus? Tento hudební skvost jsme spolu protančili v dokonalém objetí. Nádherné držení těla, přitisknutí na tvář. Odborník by ocenil hlavně procítění. Slast veliká a moje radost neopakovatelná. Roste mi  konečně v rodině tanečník!

Byly to moje nejkrásnější Vánoce. Věřím, že i vy jste si vánoční čas užili. Společně s vámi se už teď těším na příští, a pak další a další.

Přeji vám všem jen to nejlepší, především hodně zdraví a lásky.

Tvůrcům portálu děkuji za jejich trpělivost a vytrvalost a přispěvovatelům nové a nové myšlenky a příspěvky.

Ať se máme stále na co těšit!

 

Co jste zajímavého zažili v letošním roce? Byli jste svědky nějaké vtipné příhody? Prožili jste nějaké osudové setkání či situaci? Popište váš nejsilnější zážitek roku 2014 formou příběhu či jiného literárního útvaru. Autor nejlepšího soutěžního příspěvku získá mobilní telefon. Více informací najdete zde.
Zážitek roku 2014
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%