Kdo vyhrál mobil ve velké
soutěži zážitků i fotografií?

Kdo vyhrál mobil ve velké
soutěži zážitků i fotografií?

12. 1. 2015

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, milí přátelé, vyhodnocení naší velké soutěže o zážitek a fotografii roku 2014 je tady!

Máme z ní dva pocity. Za prvé jste potvrdili, že jste výteční pozorovatelé, vypravěči a psavci. A také skvělí fotografové. Poslali jste nám texty hodné zkušených spisovatelů a tak kvalitní snímky, které si nijak nezadají s profesionály.

Ale dovolte nám nejdříve malé povzdechnutí: proč důsledně nečtete podmínky fotosoutěže? Proč musíme vyřadit tak skvělé věci, jako jsou Ledová koruna, Ranní mlhy, Podvečer u Baltského moře, Svatební, Hříbátko a řadu dalších? Ano, musíme, protože přes svoji uměleckou hodnotu nesplnily základní podmínky zadání: tedy například kdy a kde byla fotka pořízena. Mrzí nás, že jsme tyto skvosty nemohli ocenit. Stejně jako jsme museli pominout několik fotografií z předních pozic, které získaly více než 20 hlasů z jedné I.P. adresy. To bylo nepřípustné.

Vítězné fotografie?

Věřte nám, že jsme to v redakci neměli vůbec lehké, zvláště když víme, jaké pozornosti se každé fotosoutěži dostává. Samozřejmě, že každý vnímá krásu fotografie jinak, každému se líbí něco jiného, každý volí jinou kompozici, někteří autoři si rádi s fotkami pohrávají ještě v počítači, jiným se úpravy nelíbí...

Tak tedy. Vítězem Nejepší fotografie roku 2014 se stal pan Radovan Cakl. Líbila se nám celková kompozice démonického díla Západ slunce nad Žabakorem a jeho mrazivá autentičnost. Pan Cakl od nás dostane dotykový mobilní telefon Aligator, úplně stejný, který používá náš pan prezident Miloš Zeman. Zda je to dobře, nebo špatně, ponecháme na výherci, že... 

Druhé místo, oceněné voucherem na celodenní skipas pro dvě osoby na šumavském Špičáku, získal hluboký a působivý snímek Krajina, paní Zdenky Žichovské. Mimochodem o tuto fotografii se v redakci strhla největší hádka, mnozí hlasovali, aby Krajina byla na prvním místě. Jenže nakonec převážil pan Cakl.

A samozřejmě nesmíme zapomenout na třetí stupínek "na bedně". Má jej k dispozici paní Marie Novotná za snímek s názvem Dozrávání. Líbilo se nám jednoduché téma a krásně prokreslený detail dozrávajícího hroznového vína. Paní Novotná od nás obdrží špičkový švýcarský krém Fytofontana pro omlazení rukou.

Škoda, že "bedna" má jen tři stupínky. Vešlo by se na ni totiž nejméně padesát dalších fotografů. Některé jejich snímky uvádíme v příloze. Autoři všech uvedených a doporučených získávají sbírku básní Šedesát odstínů lásky.

Gratulujeme vítězům a děkujeme všem čtenářům, které své krásné fotografie do soutěže přihlásili.

Vítězné zážitky?

Jako editoři vašich soutěžních příspěvků musíme říci: to by tedy zážitek! Ano, byl zážitek číst vaše úžasné příběhy. A je nám potěšením, že přibyla řada nových skvělých autorů, kteří, jak doufáme, budou přispívat do magazínu i60 i po skončení soutěže.

Stejně jako u fotografií bylo velmi těžké vybrat nejlepší příběh. Podle jakého klíče? Každý měl své kouzlo, něteré příběhy byly psány laskavým perem a srdcem, v jiných nechybělo napětí, v dalších vtip či ironie, ale i moudrost. Snad vše zmíněné obsahoval - alespoň podle nás - zážitek paní Michaely Přibové. Popsala nám, jak navštívila dceru ve Stockholmu. A popsala nám to tak krásně, že jako vítězka získává druhého Aligatora. Stejně jako pan Cakl může koncem týdne očekávat pošťáka Ondru.

V redakci se opět strhla válka. Proč třeba nezvítězil favorizovaný Táta bohém paní Vandy Blaškovičové? Měl hodně zastánců. Protože byl v hlasování "posunut" na druhé místo. Takže paní Blaškovičová získává voucher na celodenní skipas pro dvě osoby na šumavském Špičáku.

Každá soutěž bývá bohužel nespravedlivá. Na "bedně" totiž mohou stát jen tři. A tím třetím vítězem je paní Lidmila Nejedlá, která nám poradila, jak se píše do nebe Dopis do nebe. Získává už jednou zmíněný švýcarský krém Fytofontana pro omlazení rukou.

My jsme ale třetí místo v tomto případě trochu rozšířili: sbírkou básní Šedesát odstínů lásky oceňujeme i autory těchto zážitků: Dvakrát do jedné řeky (Zdeněk Huspek), Šedesátka (Alena Tollarová), Můj nejsilnější zážitek, který mohl být i posledním (Eva Mužíková) a Vánoční tragédie (Miloš Nekvasil).

Další ceny putují...

Vážení přátelé, máme za sebou vyhodnocení poslední tvůrčí soutěže roku. Ovšem tím to zdaleka nekončí. Pozdní Ježíšek se k vyvoleným dostaví i přes naše produktové soutěže. Voucher na skipas pro dvě osoby na jeden den v lyžařském centru Ski&bike areálu Špičák vyhrává Hana Rojíková.

Pro domácí amatérské detektivy, Martina Kellnera, Jindřišku Hrbasovovou a Editu Lazarovou máme další překvapení: CD Sherlock Holmes - Barvíř na penzi/Podnájemnice v závoji. Nosič poskytla společnost Radioservis, která závoreň cenu zašle výhercům na jejich adresy. 

No a samozřejmě nesmíme v našem věku zapomenout na špičkovou kosmetiku. Krém Mary Kay Time Wise Repair, na vyplnění hlubokých vrásek získávají: Jana Šenbergerová, Vladimír Vosmanský, Alena Volková Balvínová, Jana Svačinová, Lenka Nosková, Alena Tollarová, Milena Mudrová, Jiří Palla, Radka Kubová, Anna Jirsová.

A na závěr nám dovolte ještě oznámit vítěze vědomostního kvízu - je jím pan Jan Němčanský.

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, milí přátelé, nový rok je před námi. Liché číslo 2015 podle numerologů slibuje spíše příznivý čas. Třebaže z pohledu poledních otřesných událostí ve Francii se to úplně nezdá, věříme, že tento rok bude jinak dobrý. Hlavně, aby nám vydrželo zdraví. Mějte se krásně!

Tahle země není jenom pro mladý!

čtenáři i60.cz
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...