Tobogan s Cibulkou
bude slavit v Lucerně

Tobogan s Cibulkou
bude slavit v Lucerně

14. 1. 2015

Pořad Českého rozhlasu Dvojky Tobogan v sobotu oslaví tisící díl ve vyprodané pražské Lucerně. Dvouhodinový speciál začne tradičně v 11:00 a živě ho bude přenášet Dvojka. Za 25 let se ve vedení Toboganu vystřídali čtyři moderátoři. 

Otcem pořadu byl v 90. letech minulého století legendární Tomáš Sláma, který se rozloučil po 563 odvysílaných dílech. Po něm se nakrátko moderování ujali Petr Jančařík a Jaroslav Dušek a s nimi Aleš Cibulka, který tisícím Toboganem oslaví již svůj 396. moderovaný díl pořadu. 

„Když Tomáš Sláma v červnu 2004 nečekaně odešel, ani ve snu by mě nenapadlo, že budu mít tu čest po něm pořad převzít. A letos je to už 11 let. Aby těch oslav nebylo málo, 28. února odvysílám svůj 400. Tobogan. Jak jsem se dozvěděl, zábavný živě vysílaný pořad, který by fungoval bez přestávky 25 let, je raritou nejen v Česku, ale i v Evropě,“ řekl Cibulka. 

Spolutvůrcem Toboganu je Ivan Rössler, někdejší šéf zábavy tehdy ještě Československého rozhlasu. Slámu prý ke spolupráci přemlouval na prosluněné lavičce na Staroměstském náměstí, kdy ho přesvědčoval, aby se stal členem redakce. „Moc se mu nechtělo. A co tam budu dělat, ptal se trochu otráveně. Bude to hodně podobné jako sobotní Mikrofórum. Po dlouhém přemlouvání nakonec kývl. Po letech mi přiznal, že ho bolel žlučník a chtěl mít ode mne pokoj,“ vzpomněl Rössler. 

Jubilejní díl v Lucerně přivítá řadu hvězd například Hanu Maciuchovou, Vilmu Cibulkovou, Luďka Munzara, Miroslava Donutila či Petra Jablonského. Moondance Orchestra Martina Kumžáka doprovodí při zpěvu nejen své sólisty, ale i Evu Pilarovou, za doprovodu Petra Maláska zazpívá Lucie Bílá. Audio a video záznamy budou také k dispozici na webu.

Český rozhlas
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...