Splněná přání seniorů
startují i v tomto roce

Splněná přání seniorů
startují i v tomto roce

16. 1. 2015

Společnost Sodexo spustila na začátku ledna již třetí ročník iniciativy „Plníme přání seniorům“. Tento projekt, který se snaží podpořit seniory v jejich zájmech, koníčcích a v aktivním trávení volného času, umožnil od svého počátku věnovat 1,9 milionu korun na realizaci přání seniorů a organizací, které o seniory pečují. Iniciativa „Plníme přání seniorům“ vznikla díky spolupráci společnosti Sodexo s neziskovou Diakonie ČCE, Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR a projektem SenSen Konta Bariéry.

Až do 28. února 2015 mohou senioři, kluby seniorů nebo zařízení pečující o seniory poslat své přání prostřednictvím formuláře na webových stránkách projektu www.plnime-prani-seniorum.cz. Přání by se měla týkat aktivního trávení volného času. Ze všech doručených pak budou ve spolupráci s partnery projektu vybráni finalisté, jejichž přání se organizátoři projektu chtějí pokusit splnit. V dubnu 2015 pak bude vyhlášena veřejná sbírka a dárci z řad veřejnosti mohou podpořit přání, které je jim blízké. Sodexo navíc zdvojnásobí každý příspěvek do veřejné sbírky, takže šance na splnění je opravdu vysoká.

„Chceme seniory podpořit především v realizaci jejich zájmů a koníčků a v aktivním trávení volného času.“ říká Lucie Miřácká ze společnosti Sodexo Benefity a dodává: „Během dvou let programu jsme získali přes 1,9 milionu korun, podařilo se nám splnit téměř 80 přání a zlepšili jsme tak kvalitu života více než šest tisícům seniorů. Zájem o náš projekt se stále zvyšuje a vnímáme, že problematika seniorů není české veřejnosti lhostejná.“

Díky loňskému ročníku „Plníme přání seniorům“ získal například pan Stanislav z Fulneku elektrické kolo a může opět navštěvovat svou rodinu a přátele, paní Božena z Českého Rudolce se vrátila ke svému snu z mládí a znovu zkusila seskok padákem a paní Jaroslava z Frýdlantu v Čechách se může naplno věnovat svému koníčku – práci na tkacím stavu. V Domově důchodců v Libině získali novou keramickou pec a senioři z Kynšperku nad Ohří mohou trávit letní odpoledne pod zbrusu novou pergolou.

Plníme přání seniorům
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%