Australian Open: čtyři Češky
postupují do druhého kola

Australian Open: čtyři Češky
postupují do druhého kola

20. 1. 2015

Včera byl stav českých tenistů na grandslamu Australian Open 6:3. Postoupili Berdych, Rosol, Hradecká, Plíšková, Koukalová a Siniaková. Vypadli Veselý, Šafářová a Voráčová. Dnešní den přinesl skvělé výsledky, postupují všechny čtyři Češky - Kvitová, Záhlavová-Strýcová, Smitková i Allertová!

Dnešní duely mužů

Jan Hernych podlehl Giraldimu 0:3. Překvapivý duel sehráli Ukrajinec Marchenko a Kanaďan Milos Raonic, první a druhý set v tiebreaku vyhrál Raonic 7:6, třetí set 6:3, gamů dohromady uhráli v celém zápasu 35, tento tip v naší tipovačce nedal nikdo. Milos Raonic se utká ve 2.kole s Američanem Donaldem Youngem. Stan Wawrinka zdolal Turka Marsh Ilhana 3:0, v setech 6:1,6:4 a 6:2. Světová jednička Novak Djokovič v úvodním duelu se Slovincem  Aljazem Bedene zvítězil 6:3, 6:2 a 6:4. Slovinci Bedenemu povolil 9 gamů. Ve 2.kole  ho čeká buď  Rus Kuzněcov anebo Španěl Ramos. Překvapivě prohrál první set v tiebreaku David Ferrer s Brazilcem Bellucim 6:7. Další sety již vyhrál 6:2, 6:0, 6:3 a postupuje.

Dnešní duely žen

Hned v prvních ženských duelech smetla Denisa  Allertová  Švýcarku Rominu Oprandivou 6:0 a 6:2. Poté na to  Barbora Záhlavová-Strýcová porazila Maďarku Timeu Babosovou davkrát 6:4. Ve 2.kole se utkají Denisa Allertová s Francouzkou Cornetovou Barbora Záhlavová-Strýcová a Thajwankou Changovou. Úžasné ! Až po 5.00 hodině našeho času hrála svůj úvodní duel česká  lvice Petra Kvitová  s  Nizozemkou Richel Hogenkampovou, v prvním setu ji povolila pouze jeden game 6:1 a ve druhém setu už Nizozemka ukázala svou bojovnost a hra už byla za stavu 4:4 vyrovnaná, když Petra otočila hru na 6:4. Nizozemku porazila 2:0. Ve 2.kole    se utká buď s Chorvatkou  Donou Vekičovou anebo  Němkou  Monou Barthelovou. Úvodní duel  začala pěkně i další Češka Terereza Smitková s Chorvatkou Lučičovou-Baroniovou, doslovně ji smetla a povolila ji jen 2 gamy, 6:1 a 6:1. Parádní úvod Češek, všechny postupují dál!

Mezi dalšími postupujícími do 2.kola je také domácí Australanka Samantha Stosurová, Běloruska Victoria Azarenková, Slovenka Dominika Cibulková.Vyrovnaný duel odehrály bývalá světová jednička Dánka Caroline Wozniacká s Američankou Taylor Townsendovou 7:6 a 6:2, bývalé světové jedničky Azarenková a Wozniacká se spolu utkají ve 2.kole.

Zítřejší zápasy

Berdych - Melzer, Rosol - Sela, Plíšková Kar. - Dodinová, Siniaková - Beguová, Koukalová -Görgesová, Hradecká - Hercogová.

 

V naší tenisové tipovačce byly nejúspěšnější ženy, které se v žebříčku usadily na prvních čtyřech místech. Do čela průběžného pořadí se vyhoupla paní Jitka Chodorová, která vede tabulku průběžného pořadí o šest bodů. Další tipovací příežitosti přineseme po poledni.

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.