Australian Open: Berdych postupuje 
v tipovačce zatím vede paní Jitka

Australian Open: Berdych postupuje
v tipovačce zatím vede paní Jitka

21. 1. 2015

Tomáš Berdych, Karolina Plíšková a Lucie Hradecká jsou už ve 3. kole Australian Open, skončily Kateřina Siniaková a Klára Koukalová a také Tomáš Rosol.

Dnešní duely žen

Klára Koukalová po třísetové bitvě podlehla Němce Julii Görgesové v setech 3:6,6:4 a 2:6. Krátce na to vyřadila Rumunka Irina Beguová naši mladičkou Kateřinu Siniakovou v setech 7:5 a 6:4. Do dalšího duelu nastoupila Karolina Plíšková proti Francouzce Oceane Dodinové. Sice ztratila jeden set, ale nakonec po výhře 7:5,5:7 a 6:4 postoupila do 3.kola, kde ji čeká soupeřka Ruska Makarova, která dnes zdolala zkušenou Italku Robertu Vinciovou. Skvělý zápas odehrála Lucie Hradecká. Sice také ztratila jeden set, ale nakonec udolalal Slovinku Hercogovou 4:6.6:3 a 6:2. Ve 3. kole vyzve přemožitelku Kláry Koukalové Němku Julii Görgesovou. To bude již v pátek 23. ledna. Budou to nelehké duely. Karolína Plíšková a Lucie Hradecká jsou poprvé ve své kariéře ve 3.kole grandslamu.

Největší překvapení dnešních duelů žen byl zápas světové dvojky Marie Šarapové proti krajance z Ruska Alexandrii Panové, 150. hráčka dle žebříčku WTA dlouho favoritku trápila, Maria vyhrála až v třísetové bitvě 6:1,4:6 a 5:7. Nakonec ale umožnila Rusce zahrát celkem 12 gamů, což netipoval nikdo ze soutěžících tipovačky. Světovou dvojku čeká v dalším duelu buď Slovenka Schmiedlová anebo Kazachstánka Dijazová. Postoupila také Kazachstánka Shvedová, která vyřadila Lucii Šafářovou a dnes Puigovou, čeká ji duel s Číňankou Pchengovou. 

Dnešní duely mužů

Tomáš Berdych bez ztráty setu posto upil do 3.kola, když porazil Rakušana Jürgena Melzera. Usměvavý a nadšený Tomáš Berdych si vedl skvěle 7:6, 6:2 a 6:2. Zřejmě se dostavila i radost ze včerejšího zasnoubení s Ester Sátorovou. Své zasnoubení oznámil pár pro australskou TV Chanel Seven z botanické zahrady v Melbourne. Jedno krásné místo v tomto velkměstě. Tomáše Berdycha čeká ve 3. kole velmi těžký soupeř, bojovný Srb Viktor Troicki, který zdolal nejen našeho Jiřího Veselého, ale i dnes v čtyřsetové bitvě Argentince Mayera.

Brit Andy Murray si poradil s Australanem Matosevicem  a neztratil set, 6:1,6:3 a 6:2, odehráli celkem 24 gamů.

Roger Federer ztratil první set a podlehl Italovi Simone Bollelimu 3:6, pak otočil a druhý set 6:3, třetí set 6:2 a nyní se dohrává čtvrtý set.

Zítřejší duely

Češka Denisa Allertová nastoupí proti Francouzce Cornetové, Barbora Záhlavová-Strýcová proti Zhangové z Thaiwanu, Petra Kvitová proti Němce Moně Barthelové a Tereza Smitková proti Italce Giorgiové. 

Také se utkají Victoria Azarenková s Caroline Wozniackou, Serena Williamsová s Verou Zvonarevou. Zajímavý duel bude mezi světovou jedničkou Novakem Djokovičem a Rusem Kuznetsovem, Stanem Wawrinkou a Rumunem Mariusem Copilou.

 

V naší tenisové tipovačce si zatím drží první místo paní Jitka Chodorová s odstupem čtyř bodů před dalšími soupeři. Denně rozdáme přes dvacet bodů, tedy vyhrát stále může kdokoli, i ten, který začne tipovat právě dnes. Nové tipovací příležitosti jsou již vypsány, tipovat můžete zde.

sport tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.