Australian Open: postupují
Kvitová i Záhlavová-Strýcová!

Australian Open: postupují
Kvitová i Záhlavová-Strýcová!

22. 1. 2015

Čtvrtý den grandslamu Australian Open byl ve znamení postupu do 3. kola dvouhry žen a mužů.  Většinou se dařilo favoritům, k nimž patří i Petra Kvitová, která poměrně hladce postoupila přes Barthelovou. A postupuje i Barbora Záhlavová-Strýcová, která si poradila s Kchaj-čchen Čchang!

Duely žen

Čtveřice českých děvčat nastoupila do soubojů odhodlaně. Jako první Tereza Smitková, která bohužel nestačila na Italku Camilu Giorgiovou a podlehla ji hladce 1:6 a 4:6. Druhá v pořadí Češek odehrála duel Denisa Allertová, se soupeřkou Francouzkou Alice Cornetovou zabojovala. První set prohrála 4:6, ve druhém setu v tiebreaku Allertová udolala Francouzku 7:6, ovšem třetí rozhodující set potvrdil lepší hru Alice Cornetové, která v něm zvítězila 2:6. Třetí v pořadí Petra Kvitová vyzvala Němku Monu Barthelovou. Tu zatím v předešlých duelech vždy porazila. První set 6:2, ale ve druhém setu ukázala Němka bojovnou hru a mnohem snadněji získávala gamy na podání. Česká lvice si parkrát bojovně zakřičela za podpory publika a nakonec Monu Barthelovou porazila 6:2 a 6:4. Petra dala celkem 8 es. Její další soupeřkou bude domácí Australanka Casey DellAcquaová.

Jako poslední z české čtveřice žen nastoupila do zápasu Barbora Záhlavová-Strýcová s Kchaj-čchen Čchang z Tchaj-wanu. První set byl jednoznačný, Barbora nedala soupeřce šanci a vyhrála 6:1, ovšem pak se Korejka trošku otřepala a začala dělat potíže. Zkušená Barbora se však nedala, zvítězila i ve druhém setu a postupuje po výhře 6:1 a 7:5!

Velmi zajímavě se vyvíjel zápas světové jedničky Sereny Williamsové s bývalou světovou dvojkou Verou Zvonarevou. Zpočátku to byl velmi vyrovnaný duel, první set 7:5, ale ve druhém setu Serena nedala soupeřce šanci a porazila ji 6:0. V zápase bylo odehráno celkem 18 gamů. Serenu čeká ve 3. kole Ukrajinka Elena Svitolina. Postoupila i sestra Sereny - Venus Williamsová, v duelu se svou krajankou Lauren Davisovou zvítězila 2:0. Jednoznačně postoupila Polka Agniezska Radwaňská, ta lehce  porazila Švédku Larssonovou 2:0, čeká ji duel s Američankou ruského původu Varvarou Lepchenko. Slovenka Dominika Cibulková smetla Bulharku Pironkovou 2:0, v setech 6:2 a 6:0.

Duely mužů

Stan Wawrinka porazil Rumuna Marcuse Copilu 7:6, 7:6 a 6:3. Jeho dalším soupeřem bude Fin Nieminen. Novak Djokovič opět ukázal svou hru světové jedničky a porazil Ruse Andreje Kuznětsova za 90 minut v setech 6:0, 6:1 a 6:4. Povolil mu 5 gamů. Ve 3.kole ho čeká vítěz duelu Japonce Soedy a Španěla Verdasca. Zajímavý souboj bude v 10:30 SEČ mezi Američanem Donaldem Youngem a Kanaďanem Milosem Raonicem.

Zítřejší duely - 3 .kolo

Tomáše Berdycha čeká souboj s bojovným Srbem Viktorem Troickim. Karolínu Plíškovou se utká s nepříjemnou Ruskou Jekaterinou Makarovovou, nyní 11. hráčkou okruhu WTA. I Lucie Hradecká bude mít nelehkou soupeřku, Němku Julii Görgesovou.

Rafael Nadal se utká s Izraelcem Dudi Selou, Roger Federer s dalším Italem Andreasem Seppim a Andy Murray vyzve Portugalce Joao Souse.

 

A jak vypadá naše tipovačka? Na čele tabulky průběžného pořadí to pěkně houstne. Pan Karel Pokorný se dotahuje na paní Jitku Chodorovou, v závěsu jsou pak další soutěžící, kteří se jistě jen tak nevzdají. Ovšem opakujeme, že šanci na celkové vítězství mají i tipující, kteří jsou zatím na chvostu tabulky, hraje se denně o cca 25 bodů, a tak se do hry mohou klidně přidat i ti, kteří to zatím nezkusili. Nové tipovací příležitosti vypíšeme v průběhu dne. Tipovačku najdete zde. Vítěz tipovačky obdrží krásnou sadu pro hru kroket od společnosti Rockwood.

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.