Australian Open: vypadl 
Federer, Berdych jde dál!

Australian Open: vypadl
Federer, Berdych jde dál!

23. 1. 2015

Australian Open má první velké překvapení: už ve třetím kole skončil jeden z největších favoritů na titul: Roger Federer. Podlehl v úporné bitvě Italu Seppimu 3:1 na sety. Seppi hrál v životní formě, pro Federera to znamená, že nepostoupil do osmifinále Australian Open po čtrnácti letech!

Radost mohou mít čeští fanoušci z hladkého postupu Tomáše Berdycha, který vyprovodil z kurtu houževnatého Srba Troického 6:4, 6:3, 6:4. Tomáš tak na Australian Open zatím neztratil set. Naopak nedařilo se našim ženám, vypadly Plíšková i Hradecká.

Duely žen  

Ani Karolína Plíšková, ani Lucie Hradecká nenavázaly na své skvělé výkony v předchozích kolech a obě podlehly svým soupeřkách po dvou setech. Nejprve Karolína Plíšková nestačila na Rusku Jekaterinu Makarovou, která ji přehrála dvakrát 6:4. Lucie Hradecká nepřekonala svůj maximální postup na grandslamu a prohrála s Němkou Julii Görgesovou 6:7 a 5:7.

V dalším duelu vyřadila Číňanka Shuai Pengová Jaroslavu Shvedovou 7:6 a 6:3. V třísetové bitvě porazila Belgičanka Yanina Wickmayerová Italku Saru Erraniovou 4:6,6:4 a 6:3. Další zápas žen Francouzky Camily Garciové s Kanaďankou Eugenii Bouchardovou 5:7, ale ve druhém setu Kanaďanka nepovolila soupeřce jediný game, 0:6. Rumunka Simona Simona Halepová v duelu s Američankou Bethanií Mattekovou zvítězula ve dvou setech 6:4 a 7:5.

Duely mužů

O postup do osmifinále grandslamu v Melbourne dnes zabojoval Tomáš Berdych, který čerstvě oznámil právě v Melbourne své zasnoubení. Jeho radost ze hry byla jasně viditelná, svého soupeře Srba Viktora Troického zdolal za 110 minut v setech 6:4, 6:3 a 6:4. Jeho dalším soupeřem bude vítěz duelu krajanů z Austrálie - Bernard Tomic a Samuel Groth. Zda-li Tomáš Berdych překoná své maximum z loňského grandslamu v Melbourne Parku, uvidíme v přáštích dnech. Vloni se probojoval do semifinále, kde ho porazil loňský vítěz grandslamu Švýcar Stan Wawrinka. 

Zítřejší duely

Zítra vyzve česká lvice Petra Kvitová Američanku Madison Keysovou. Barbora Záhlavová-Strýcová se utká s Viktorii Azarenkovou. A na pořadu dne jsou další zápasy: Serena Williamsová - Elina Svitolina, Venus Williamsová - Camila Girgiová, Dominika Cibulková - Alice Cornetová, krajanky z USA  Coco Vandewegheová - Madison Brengleová, Varvara Lepchenko - Agniezska Radwaňská, Garbine Muguruzaová - Timea Bacsinská.

Zajímavé duely mužů: Novak Djokovič - Fernando Verdasco, Stan Wawrinka - Jarkko Nieminen, David Ferrer - Gilles Simon, Milos Raonic - Benjamin Becker.

 

Ještě dramatičtější než zápasy na Australian Open je naše tenisová tipovačka. Ráno se v čele tabulky průběžného pořadí usadily tři ženy se shodným počtem bodů 37, ovšem po započítání dalších výsledků v průběhu dne se od soupeřů odpoutala paní Miroslava Kubešová, která nyní vévodí tabulce s 41 body. Před námi je však ještě týden tipování a spousta bodů, díky kterým se pořadí může ještě pěkně promíchat. Tipujte, výhra stojí za to - skvělá sada holí na kroket od společnosti Rockwood! Salší tipovací příležitosti vypíšeme kolem poledne.

 


tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.