Australian Open: skončily
Azarenková i Radwaňská

Australian Open: skončily
Azarenková i Radwaňská

26. 1. 2015

Bez české účasti pokračovalo Australian Open dalším horkým tenisovým dnem a hned na úvod došlo k velkému překvapení, když Slovenka Dominika Cibulková porazila Victorii Azarenkovou, držitelku titulu z Melbourne z let 2012 a 2013. Po téměř dvou hodinách udolala Cibulková Victorii Azarenkovou 6:2, 3:6 a 6:3 a stala se tak další čtvrtfinalistkou. A další překvapení se zrodilo na konci hracího dne, kdy ve třech setech udolala Venus Williamsová favoritku, šestou nasazenou hráčku Agniezsku Radwňskou 2:1 na sety.

Cibulkové tento grandslam sedí, loni se v Melbourne probojovala až do finále, kdy ji porazila Li Na. Další duel mezi Serenou Williamsovou a Španělkou Garbine Blanco Muguruzaovou byl rovněž třísetový a Serena nakonec Španělku zdolala v setéch 2:6, 6:3 a 6:3. Odehráli 25 gamů. Dominika Cibulková a Serena Williamsová se utkají ve čtvrtfinálovém souboji. Dalšími čtvrtfinaliskami jsou pak Bouchardová, Šarapová, Halepová, Makarová a také Američaka Keysová (přemožitelka Petry Kvitové), která porazila svou krajanku Brengleovou 6:2 a 6:4.

Duely mužů

Loňský držitel titulu Švýcar Stan Wawrinka bojoval se svým soupeřem G.Garciou-Lopézem přes tři hodiny a čtyřsetová bitva skončila tiebreakem, Stan nakonec vyhrál 3:1 na sety 7:6, 6:4, 4:6 a 7:6 (v tiebreaku 10:8). Španěl Garcia-Lopéz odehrál 22 gamů. Nyní bojuje David Ferrer s Japoncem Kei Nišikori. Dopolední duely: F.Lopéz - Raonic a Novak Djokovič - Gilles Muller.

Zítřejší duely

Zítra bude jistě celé Česko držet palce Tomáši Berdychovi, který nastoupí proti Rafaelu Nadalovi. Ten po zranění v loňském roce sice nehraje v takové formě jako v předchozích letech, přesto se už může pyšnit jedním titulem z Australian Open z roku 2009. Pokud však Tomáš udrží koncentraci a dobrý servis z předchozích zápasů, má šanci Rafu porazit.

V dalších duelech se střetnou Bouchardová s Šarapovovou, Halepová s Makarovovou, Murray s Kyrgiosem.

 

V naší tenisové tipovačce, v níž se hraje o hole na kroket, si udržuje náskok paní Miroslava Kubešová před Lenkou Vorářovou a Jitkou Chodorovou. Tipuje se až do neděle, kdy je na pořadu mužské finále, ve hře je stále spousta bodů a tedy i možnost pro ty, kdo jsou zatím na chvostu tabulky či teprve zvažují, že se do tipovačky zapojí. Nové tipovací příležitosti najdete zde.

sport tenis tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.