Seriál Sanitka II je dotočen,
do televize půjde příští rok

Seriál Sanitka II je dotočen,
do televize půjde příští rok

15. 6. 2012

Druhá série oblíbeného televizního seriálu Sanitka z osmdesátých let byla dotočena. Režisér Filip Renč završil natáčení poslední náročnou scénou v Milovicích u Božího Daru.

„Bylo přítomno na 160 komparsistů, 140 členů výrobního štábu, dvanáct sanitek, 18 skutečných záchranářů, desítka hasičů ve třech hasičských autech a jeden záchranářský vrtulník. Šlo o jednu z produkčně nejnáročnějších scén v rámci české seriálové tvorby,“ řekl David Kopecký z České televize.

Přípravy místa pro natáčení trvaly podle něj více než měsíc, a to včetně částečných terénních úprav. Početný kompars měl k dispozici devět stanů včetně těch pro oblékání a líčení. Na místě musely být k dispozici i sprchy, neboť komparsisté po celou dobu natáčení leželi v suti.

V seriálu Sanitka II se na scéně objeví nejen herci známí z první řady, jako jsou například Jaromír Hanzlík, Zdeněk Srstka nebo Petr Kostka, ale také představitelé nových postav. Mezi ně patří Jiří Dvořák, Jan Budař, Jiří Lábus a Dagmar Havlová. Při náročné scéně působil jako odborný poradce ředitel Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy Zdeněk Schwarz spolu s autorem seriálu Ivanem Hubačem, synem Jiřího Hubače.

O prázdninách začne tým pod vedením režiséra Filipa Renče pracovat na střihu, hudbě a další postprodukci. „Třináct dílů Sanitky II má být dokončeno v příštím roce, kdy se také předběžně počítá s nasazením tohoto projektu na obrazovku České televize,“ dodal Kopecký.

První sérii, která byla uvedena v roce 1984, natočil režisér Jiří Adamec. Pokračování se odehrává v současnosti, podkladem pro dramatické ztvárnění jsou většinou skutečné případy z každodenní praxe pražské záchranné služby.

Česká televize seriál
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...