Češi jsou přeborníky
ve sledování seriálů

Češi jsou přeborníky
ve sledování seriálů

2. 2. 2015

Češi jsou mistry ve sledování seriálů, téměř polovina dotázaných jich souběžně sleduje pět až deset. Zjistil to průzkum, který v Evropě uskutečnila společnost Samsung Electronics. Potřebu začít sledovat další seriál mají po skončení oblíbené řady více než dvě třetiny Čechů.

Průzkum rovněž ukázal, že většina českých seriálových fanoušků je ohleduplná, pokud jde o prozrazení zápletky nebo zvratů v ději. Celých 85 procent Čechů (v Evropě 71 procent dotázaných) přiznalo, že by nikdy záměrně neodhalili klíčové části děje. "Více než polovině Čechů by navíc vadilo, kdyby byli inkriminované ukázce vystaveni, a přibližně stejný počet seriálových fandů jde až tak daleko, že se záměrně vyhýbá sociálním médiím a dalším zdrojům informací, aby nezjistili předem vývoj děje," uvádí studie.

Přibližně polovina Čechů i ostatních Evropanů seriály sleduje po jednotlivých epizodách. Mezi Čechy panuje solidární přístup - tři čtvrtiny se vždy nejprve zeptají, zda ostatní epizodu viděli, než o ní začnou mluvit. V jiných evropských zemích tak činí zhruba jen třetina dotázaných.

Průzkum dále zjistil, že pro polovinu respondentů v Evropě je sledování televize formou úniku od každodenního života. Téměř polovina evropských diváků se při skončení oblíbeného seriálu nebo pořadu cítí "zarmoucena". Každý třetí cítí úzkost při zvratu v ději a skoro polovina je při sledování televize zabraná do děje natolik, že mohou být nevrlí, nebo dostanou vztek, když je něco vyruší.

seriál televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.