Ledová atletika

Ledová atletika

10. 2. 2015

"Výstava ledových soch", zněl titulek akce, inzerované ve Zpravodaji pro Prahu 8, v němž jsem si listovala při své sobotní návštěvě u sestry. Mimoděk se mi vybavily sochy z písku, které jsem viděla již několikrát. Na Rujaně v lázeňském městečku Binz, na nábřeží Otavy v Písku a dokonce i v obchodním centru v Letňanech.

Sochy z ledu jsem však ještě neviděla. Kde mohou být vystavovány? Je jasné, že ne v uzavřeném prostoru galerie. Momentální počasí to zařídilo báječně. Při teplotě pod nulou i ve dne se výstava konala o víkendu 7. - 8. 2. na střeše nákupního centra Galerie Harfa. V jeho bezprostřední blízkosti stojí největší multifunkční hala O2 Aréna. Ta se stane přesně za měsíc, ve dnech 6. - 8. 3., dějištěm Halového ME v atletice. A právě jemu byla zasvěcena výstava 4. ročníku festivalu ledových soch, nesoucí název Ledová atletika.

Z hrubých ledových kvádrů zhotovili umělečtí sochaři většinou mladší generace sochy našich současných atletických reprezentantů, jimž vévodili takoví jako Barbora Špotáková, Tomáš Dvořák, Jaroslav Bába, Petr Svoboda nebo Zuzana Hejnová. Pozornost budil i oficiální partner Halového ME, populární Millerův Krteček, zde v nadživotní velikosti.

Kdo se nestihl podívat na Harfu o víkendu a má zájem, může tak učinit dodatečně. Sochy tam budou stát tak dlouho, dokud je nezničí obleva.

Půjdete-li se podívat, třeba i s vnuky, nezapomeňte, že hned vedle výstavy soch, rovněž na střeše Galerie, je veřejné kluziště s možností zapůjčení bruslí. Na to já jsem se však dívala už jen smutně z povzdálí.

sport výstavy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.