Sexy i v důchoďáku
Ilustrační foto: ingimage.com

Sexy i v důchoďáku

20. 5. 2020

Myslím si, že to byl zrovinka C. G. Jung, kdo napsal, že ve čtyřiceti letech je člověk cca v polovině života a pomalu začíná jít z kopce. Ne, že bych neuznávala světoznámé psychiatry a nectila jejich výroky, ale ve čtyřiceti letech jsem toužila vylézt výš, ba přímo zdolat nejvyšší vrcholky a štíty hor. A taky jsem tak učinila a vyškrabala se až na střechu světa.

A teď si na ní sedím a jen tak se nehodlám spustit (myslila jsem tím z kopce dolů). To tak. Mám tu pěkný rozhled (možná bych měla radši říct nadhled) a pohodlné křeslo, jehož viklající  nohu jsem vypodložila rodným listem. S kamarádkami si tu mejdaníme, mudrujeme a vůbec všelijak pěkníme. 

Ale onehdy mne chtěla jedna z těch dam, co zdolávají kopce ztěžka, kutálet z výšin do údolí.

Probraly jsme oblíbený repertoár odshora dolů, vypily lahvinku vína, snědly velkou krabici zmrzliny a najednou ji slyším, jak říká:

"Musím si zkontrolovat pohotovostní balíček."

"Jaký balíček?" ptám se.

"No, to máš v igelitce uložený župan, několikery spoďáry, pantofle a hygienu. Kdyby tě manžel musel odvézt do nemocnice nebo tě pomatenou děti odložily do pečovateláku. Jenom musíš tu tašku kontrolovat. Jedna moje šéfka to neudělala a zpuchřely jí gumičky u těch kaťátek."

"Pro hrůzu", pravila jsem já. "Na župan se můžeš vykašlat, kup si ordinérní rtěnku a k ní si pořiď nového chlapa."

"A ty nemáš záložní župánek?" nereagovala na moje invektivy (chtěla jsem říci, moudré rady).

"Ne, já vůbec nemám župan. Večer u televize se balím do deky."

"No, už tě vidím, jak se v důchoďáku ploužíš po chodbách zahalená ve vlňáku.

"Klidně. Vystřihnu uprostřed té deky díru, udělám si z toho pončo a ještě nechám babky mi závidět moji teplou měkoučkou omotávku. A budu šik. Heč!"

"A starat se o malovátka přestaneš, až když budeš mít parkinsona," postrkovala mne pořád dolů.

"Myslíš, abych si řasenkou nevypíchla oko? To vyřeším. Bude mne líčit personál. A ještě pozvu televizi a nechám natočit reklamu. Něco ve stylu Možná už umírá, možná je to Maybelline. Vydělané peníze propiju s dědkama."

Pravda, trošku morbidní humor. Ale co jsem tím chtěla říct?

Milé dámy, hřejte se na kopci co nejdéle. Něco jako hrozny vína na moravských stráních, pozdní sběr. Nebo víno ledové, co se sbírá až za mrazíků a je z něj vínko pro fajnšmekry. A když už se vydáte z kopce dolů, tak jedině v botách na podpatku. Je to něco jako jet autem se zataženou ruční brzdou. Nemůžete jít příliš rychle, musíte se napřímit, být "vyrovnané", šik a elegantní. Kupujte si protivráskové krémy (jedna moje kamarádka říká, že neví, zda fungují, ale používá je, protože kdo ví, jak by vypadala bez nich ), elegantní hadérky a vše, co vás těší.

Užívejte si toho, že pro vás platí výrok "Milujte se a množte se" jen napůl. Ač nejsem Carl Gustav, dovolila bych si zde doporučit ruční brzdu povolit a přidat plyn!

stárnutí Vtipnější vyhrává
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%