Knižní tip: Krvavá hraběnka
autorky Lindy Laffertyové

Knižní tip: Krvavá hraběnka
autorky Lindy Laffertyové

10. 3. 2015

Na počátku sedmnáctého století vládla na čachtickém hradě ve slovenském vnitrozemí Alžběta Báthoryová, neblaze proslulá krvavá hraběnka. Při bizarních rituálech mučila a vraždila mladé ženy které si vybírala za služky. podle legendy se koupala v jejich krvi, aby si uchovala mládí a věčnou krásu.

O čtyři sta let později se ozvěny její krutosti začnou objevovat v coloradském městečku Aspen. Betsy Pathová, psycholožka s  pronikavou intuicí, má mezi pacienty nekomunikativní mladou dívku Daisy Hartovou, u níž jednoho dne nastane průlom v léčbě. Společnými silami se snaží čelit minulosti, která je pronásleduje na každém kroku, a pochopit její dopad na současnost. Betsy a její problematická, leč vnímavá pacientka se nakonec dopátrají pravdy: kletba rodu Báthoryů žije dál a je stále tak mocná, že může i v dnešní době napáchat velké zlo.

Příběh plný palácových intrik a citlivě vykreslených postav, skvěle okořeněný dobovými detaily, osciluje mezi naším známým, moderním světem a východní Evropou sedmnáctého století, jež před čtenářovýma očima nečekaně ožívá ve všech barvách.

Linda Laffertyová absolvovala Coloradskou státní univerzitu s diplomem magistry pedagogiky a titulem PhD. Od dětství ráda cestuje, a tak není divu, že studovala i v Anglii, Francii, Mexiku a Španělsku. Už v deseti letech ji strýc zasvětil do póla, které hraje dodnes. Na Lancasterské univerzitě soutěžila také v několika jezdeckých disciplínách. Žije v Coloradu, kde působí jako učitelka na škole pro válečné veterány a věnuje se výcviku koní. Literárně debutovala v roce 2012 historickým románem Lazebníkova dcera (česky Nakladatelství JOTA, 2013). V češtině vychází její dílo poprvé. 

Ukázka knihy: http://issuu.com/nakladatelstvijota/docs/krvava_hrabenka

 


knihy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.