Soutěž Vtipnější vyhrává:
 Assmannovo zatčení a Láhev

Soutěž Vtipnější vyhrává:
Assmannovo zatčení a Láhev

19. 2. 2015

 Celý život jsem pracovala v chemické laboratoři jako laborantka. Zdálo by se, že v takovém prostředí si asi moc legrace nelze užít. Přesto bych vám chtěla popsat dvě veselé příhody, které se doopravdy staly. Obě se shodou okolností týkají policistů, ale protože se obě staly ještě za totality, týkalo se to příslušníků SNB. Tu první příhodu jsem nazvala Assmannovo zatčení.

Jak už jsem napsala, pracovala jsem v chemické laboratoři, ve které se samozřejmě pracuje i s jedy a nejrůznějšími přístroji, o kterých "normální" smrtelník nemá ani ponětí. Příběh se odehrál někdy v sedmdesátých letech, kdy se tehdejší "strana a vláda" obávala vždy kolem 21.srpna, že by se někdo mohl zmocnit těchto jedovatých látek a a trávit jimi "uvědomělejší" občany, proto k nám vždy z bezpečnostních důvodů přišli příslušníci SNB na tento kritický den zapečetit skříňku s jedy. Byli jsme proto na návštěvy příslušníků zvyklí. Jednou však přišel příslušník "mimo termín" a sháněl se po vedoucím. Byli jsme zvědaví, co se bude dít. Zavolali jsme šéfa a vyčkávali. Po otázce vedoucího o účelu návštěvy příslušníka, mladý ochránce zákona řekl stroze: "Jdu si pro soudruha Assmanna". Vykulili jsme údivem oči a bez dechu čekali, co udělá vedoucí.

Zachoval se perfektně: pomalu otevřel skříň a vyndal nevelký Assmannův přístroj na měření mikroklimatu, zkráceně nazývaný "Assmann". Zadržovali jsme smích a čekali, jak se zachová příslušník. Musím říci, že i on to zvládl dobře. Poděkoval, zasalutoval a i s dotyčným "soudruhem Assmannem" odešel. Za zavřenými dveřmi ale určitě slyšel náš huronský výbuch smíchu. Nakonec nám ho bylo trochu líto, patrně nováček se stal obětí vtipu starších kolegů.

Další veselá příhoda z naší laboratoře je mladší, nemá žádný politický podtext, ale opět v ní hlavní roli sehrál příslušník SNB. Nazvala jsem ji Láhev.

Čerstvě penzionovaný důstojník SNB si do penze pořídil chatku se studnou a potřeboval zjistit kvalitu vody ve studni. Tuto službu jsme mu slíbili v naší laboratoři udělat a a laborantka mu pečlivě vysvětlila, jak má vodou ze studny pro tento účel naplnit určenou láhev. Pro vysvětlení: řádně odčerpanou vodou se láhev před naplněním třikrát vypláchne. Takto poučený bývalý příslušník si láhev odnesl a druhý den ráno přinesl. Laborantka, která pracovala ve vedlejší místnosti, zavolala, aby láhev s vodou postavil na stůl, že hned přijde. Stalo se a pán odcházel.

Pracovnice přispěchala převzít láhev a ke svému zděšení vidí, že je láhev prázdná. Vyběhla za ním na chodbu a volala: "Pane, ta láhev je prázdná?" Ode dveří se ozvalo:"Ale třikrát jsem ji vypláchl!"

 

Umíte si udělat legraci nejen z ostatních, ale také sami ze sebe? Dokážete vymyslet a popsat veselý příběh? Podařilo se vám zachytit svým fotoaparátem, videem či mobilním přístrojem nějakou veselou příhodu či situaci? Vyštete své veselé příspěvky či footografie do naší soutěže "Vtipnější vyhrává" a získejte některou z cen. Více informací najdete zde.
Vtipnější vyhrává
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.