Senioři zdolali La Manche

Senioři zdolali La Manche

20. 2. 2015

Přeplavat kanál La Manche není jen tak. Seniorům napříč republikou se to ale povedlo. Společnými silami uplavali jen za měsíc leden na devět set kilometrů. A svůj pomyslný La Manche tak zdolali rovnou 26krát. 

K pomyslnému přeplavání kanálu La Manche, který odděluje Velkou Británii od Francie a v nejužším místě měří 34 kilometrů, vyzvalo seniory z celé České republiky Konto Bariéry v rámci svého projektu SenSen – Senzační senioři. „Naším cílem je podporovat všechny, kteří chtějí být i ve vyšším věku aktivní,“ říká manažerka projektu SenSen Dagmar Kuncová.

Ze skříně vytáhnout plavky, ručník a hurá do bazénu. Senioři ze všech koutů Česka se v lednu vrhli doslova po hlavě do vody. A zatímco jiní možná ještě dojídali vánoční cukroví, oni udělali něco pro své zdraví. Absolutní rekordmankou se stala paní Věra Horáčková z Rožnova pod Radhoštěm – za jediný měsíc zdolala neuvěřitelných 48 150 metrů. To znamená, že každý den musela uplavat minimálně kilometr a půl, tedy třicet 50metrových bazénů.

Do štafetového plavání se zapojili senioři z Prahy, Českých Budějovic, Teplic, Strakonic, Olomouce, Liberce, Rožnova pod Radhoštěm a Prachatic. Nejpilnější byli Rožnovští – společně uplavali přes 365 kilometrů, a 34 kilometrů dlouhý La Manche tak sami překonali víc než desetkrát. „Vítáme každou akci, kterou Senzační senioři Konta Bariéry připraví. A do plavání jsme se pustili opravdu s chutí,“ tvrdí ambasadorka Klubu seniorů Rožnov pod Radhoštěm Anneliese Přikrylová. Druhé místo si vyplavali senioři z Teplic, třetí byli Českobudějovičtí.

Důležité nicméně nebylo vyhrát, ale zúčastnit se a udělat něco pro své zdraví. A někde vzali plavání i s humorem, například v Prachaticích. Pan Karel Hrůza vytáhl ze skříně plavky jako z Vančurova Rozmarného léta.  

senioři sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%