The Tap Tap zahrají
Zemanovi navzdory

The Tap Tap zahrají
Zemanovi navzdory

21. 2. 2015

Kapela handicapovaných hudebníků The Tap Tap zahraje v sobotu od 15:00 na Václavském náměstí v Praze. Vystoupení je reakcí na nedávná slova prezidenta Miloše Zemana o inkluzivním vzdělávání. Hosty koncertu s názvem Už jsme trochu dál budou mimo jiné hudebník a sportovec Arnošt Doskočil, zpěvák Radek Žalud a operní pěvkyně Daniela Valíčková. Ze známých umělců svou účast potvrdil Xindl X a Jan Haubert z kapely Visací zámek. 

Podle kapelníka The Tap Tap Šimona Ornesta se skupina rozhodla uspořádat koncert, protože v důsledku "vyjádření" Miloše Zemana vznikl v České republice zcela nevídaný zájem o procesy integrace postižených. Prezident mluvil o inkluzi, kterou považuje za nepatřičnou, při návštěvě Pardubického kraje v polovině ledna. Vyvolal polemiku svými výroky o nevhodnosti společného vzdělávání handicapovaných a zdravých dětí. 

Koncertu se podle pořadatelů zúčastní i ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová, pražští politici a hosté z různých oblastí sociálně znevýhodněných skupin. Diváky seznámí se svými životními příběhy a významem procesů integrace a inkluze pro ně samotné. 

Vynikající kapela The Tap Tap loni odehrála desítky koncertů v tuzemsku a dva v Izraeli. Ve prospěch sbírky na dostavbu Jedličkova ústavu spolupracovala na výstavě vtipů o lidech s handicapem.

hudba
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...