Velká módní soutěž:
Moje vernisáž

Velká módní soutěž:
Moje vernisáž

28. 2. 2015

Jsem milovnice umění a výtvarného obzvlášť. A tak páteční odpoledne strávím velmi ráda na vernisáži, na kterou jsem dostala pozvánku. Setkání s obrazy, barvami, tvary a tvůrci je vždycky insipirující, povznášející a naplňující.

Jenže je v tom problém. Zatím asi nikdo nepřišel na to, v čem tkví podstata tohoto jevu. Myslím, že je záhadnější než stvoření světa, tání ledovců a pro mne i e=mc2 a jiné vymyšlenosti.

Ten jev však zná každá žena. Skříň praská ve švech a my nemáme co na sebe. Takže nakonec jsem si po dlouhém zkoušení několika šatů, sukní a svetrů, oblékla tohle.

K mé první fotografii podotýkám: mám černé kalhoty skinny. Nosím je ráda, mám dlouhé štíhlé nohy, tak proč je schovávat. Bílý, přízový, oversized svetr - chtěla jsem si dát bílou košili, kterou se nedá nikdy nic zkazit, ale byla by mi zima. Béžový krátký kožíšek jsem doplnila tygrovanou šálou a béžovým kloboučkem. Ten moje mladá kolegyně v  prácí komentovala slovy: "Vypadáš v něm jako Diane Keaton." Dmula jsme se pýchou do té doby, než dodala: "Jo ale ve filmu, kde jí Nicholson říká, že je to příšerná hučka." Ale já si za ním stojím. Pak už jenom černé pánské hodinky a na krk jsem si dala mnou vyrobený cínovaný šperk. Ještě jsem si nalakovala na rudo nehty a vyzkoušela teď tolik propagovanou červenou rtěnku. Nevím, jestli jsme to nepřehnala, ale jdu mezi umělce, tak to risknu.

Druhá fotka: takto budu korzovat mezi uměním a vychutnávat červené vínko.

A třetí snímek: Když příjdu znavená domů, natáhnu se doma na své oblíbené místo na gaučíku a manžel mi uvaří kávičku nebo spíš zázvorový čaj.

 

Hodnocení naší poroty

Táňa Havlíčková:
Helena to prostě umí. Umí se obléci tak, že na vernisáži nezanikne - její outfit v žádném případě není nudný, ale taky nebude vyčnívat tím, že by se přehnaně a extravagantně oblékla. Líbí se mi barevná kombinace přírodní kůže, hnědá s bílou a černou. I přesto, že je Helena velmi štíhlá a může si dovolit průsvit černého prádla, nezdá se mi to v tomto outfitu příliš vhodné… obzvlášť k hučce a kozačkám.. tam předpokládáme, že celé vyznění outfitu jde do zimní nálady. Šála se k outfitu velmi hodí a na doma pak odpočinek ve stylových balerínkách tomu celému večeru dodaly pohodovou náladu. Mimochodem ten film s Diane Keaton a Jackem Nicholsonem miluju. Takže už proto má u mě Helena 1- a to malé mínus je jen za to prosvítající prádlo.
Hodnotím známkou 1- 

Elen Zajíčková:
Paní Heleno, Vy jste mně fakt zaujala! Nejenom vkusem, ale i uvažováním. Co na sebe, když nám je kolik nám je, a patřilo by se být za důstojnou dámu? My se ale nejlépe cítíme v mladistvém oblečení. Jak zaujmout a neporušit pravidla? Nejlepší je začít tvořit, tak jako ve Vašem případě. Jste výborná předloha pro ty ženy, které "tvořit" umí. Šalamounsky jste to vyřešila! Je vidět, že láska k umění jako takovému se odráží i ve Vašem citu pro barvy, tvary a detaily. Propracovaný a nápaditý celek dobře dokresluje slavnostní, ale neformální atmosféru.
Hodnotím známkou 1

Scarlett Wilková:
Já jsem nadšena. Takto má vypadat žena, která má cit pro míru a odvahu zároveň. Jednoduchý až minimalistický styl umí skvěle doplnit něčím provokativním jako je šála, tygrované botičky nebo zmíněná hučka na hlavě. A právě v tom je kouzlo. Kdo toto dokáže, má zpravidla vyhráno a nemusí mít hromady oblečení, protože stačí tmavé kalhoty, světlý vršek a zajímavé doplňky, které se dají snadno měnit. Na Heleně se mi líbí všechno: vlasy, oblečení i ta výrazná rtěnka, která je sice módní, ale sluší málokomu. Myslím, že kdybych ji potkala na ulici v centru nějakého velkého evropského města, pomyslela bych si: To je dobře oblečená žena.
Hodnotím známkou 1

Redakce:
Moc pěkné, paní Heleno. Outfit je podle nás dokonalý. Ale to nám nepřísluší hodnotit, my oceňujeme průvodní text. Mohla jste nám o sobě prozradit více, jste zajímavý člověk. Proto ta dvojka.
Hodnotíme známkou 2


Průměrná známka prvních deseti hodnotících čtenářů je 1,55

Celková výsledná známka je 1,41

Na aktuální výsledky Velké módní soutěže se můžete podívat zde.

Modelky Velká módní soutěž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.