Naše tipy na březen: výlety, 
divadlo, ale i čas na kytky

Naše tipy na březen: výlety,
divadlo, ale i čas na kytky

28. 2. 2015

Do divadla na Fridu
Jedním z nejúspěšnějších představení Divadla Radka Brzobohatého v Praze je inscenace Frida Kahlo – Kabaret života. V březnu se hraje 18. od 19 hodin za zvýhodněnou cenu, takže to může být příležitost, jak prožít pěkný jarní večer s příběhem o neobyčejné legendární malířce.

Výlet za kandíkem
Březen je příležitost vyrazit po zimě do přírody, ale protože počasí bývá ještě zrádné, ideální jsou ty výlety krátké, jednodenní. Takovým může být pro obyvatele Prahy a okolí cesta podél dolní Sázavy, kde právě v březnu, pokud je dost teplo, rozkvétají unikátní rostliny- kandíky. Nikde jinde je neuvidíme. Vhodné je vyjet vláčkem, takzvaným Posázavským pacifikem, vystoupit ve stanici Kamenný přívoz a dát se po červené značce. Ta vede k naučné stezce, kde se můžeme hodně dozvědět o tamní přírodě i její chloubě, rostlince kandík psí zub.

Do přírody s hůlkami
Nordic walking, tedy turistika se speciálními hůlkami se stala velkým hitem mezi lidmi mladými i dříve narozenými. Pokud patříte mezi její vyznavače nebo se ji teprve chystáte objevit, je dobré vědět, že existují seznamy tras, které jsou pro nordic walking ideální. Za naprosto nejlepší znalci považují k tomu vytvořené trasy v Konstantinových lázních, v Jovnici, v okolí Božího Daru, v Českosaském Švýcarsku či v Polici nad Metují. Pokud se tam chystáte, hůlky sebou.

Nové ženské romány
Pod pojmem román pro ženy si není nutno představovat jen hloupoučké příběhy z červené knihovny. Změnit tyto předsudky se snaží Karin Lednická, zakladatelka nakladatelství Domino, která zřídila edici s názvem Inteligentní romány pro inteligentní ženy. Mezi ně patří například kniha Alice v říši divů autorky Sarai Walker nebo Kavárna na pláži od Lucy Diamond. Jde o čtení pro dámy všech generací, protože problémy a starosti žen jsou přece věčné.

Jak přežít konec světa?
Toto je podtitul unikátní knihy s názvem Tři svíce pro budoucnost. Napsal ji český vědec Václav Cílek a spolupracoval na ní s mnoha renomovanými kolegy: Danou Drábovou, Stanislavem Komárkem, Janem Sokolem a dalšími. Kniha se zabývá tím, co by nás čekalo, kdyby došlo ke globálnímu kolapsu naší civilizace. Chytré čtení vhodné pro každého, kdo se chce trochu zamyslet.

Bude zatmění slunce
Kdo má rád zajímavé astronomické jevy, měl by si zapsat do kalendáře 20. březen. Má dojít k zatmění slunce, podobně velké bude k vidění zase až v roce 1921. Zajímavý úkaz se má začít odehrávat od půl desáté dopoledne, takže připravit tmavé brýle a vyrazit do přírody.

Slavnosti v Kyjově
Kdo chce slavit jaro, může vyrazit v neděli 22. března do Kyjova. Na Masarykově náměstí je tam po poledni připravena řada kulturních akcí, koštování vína, prodej dobrot, zkrátka, oslava jara jak se patří.

Čas kupovat květiny
V březnu je naprosto nezbytné dát si domů něco zeleného či kvetoucího. Ať už jde o primulky, narcisky, hyacinty nebo třeba jen vyklíčená semínka řeřichy. Jarní rostlinky prostě k jaru patří a největší chybou je v souvislosti s nimi říkat: To je zbytečné, škoda peněz a podobné nesmysly. Každý z nás by si měl dát závazek, že si v březnu nějakou takovou malou kytičku koupí buď sám sobě nebo někomu blízkému. 

naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.