Když harmonika,
tak Václav Koubek

Když harmonika,
tak Václav Koubek

2. 3. 2015

Svérázným hudebníkem, vtipným vypravěčem a iniciátorem řady kulturních akcí je Václav Koubek, který 2. března slaví šedesátiny. Proslul zejména jako písničkář hrající na akordeon a vydal desítku alb. Je ale také autorem několika knih, například Zpěvník 100 písní či Hospodské, Vesnické a Karí povídky (humoristická vyprávění z hospody, vesnice a jeho cesty pěšky po Indii). 

Z akcí, které Koubek organizuje, jsou nejslavnější Pohádkové léto u zámku Červená Lhota či Vesnický klub, v němž celé léto v Chotěmicích na Táborsku nabízí koncerty různých hudebníků, divadelní představení či všelijaké kurzy, například hraní na harmoniku bez not či rybaření. 

Václav Koubek se narodil v Brně a vystudoval vysokou školu strojní v Liberci. Pracoval pro televizi, jako asistent střihu či u filmu jako asistent režie. Prošel řadou divadel, ale zůstal u svobodného povolání. Jako herec se objevil i v Národním divadle (Zvony, 2006)) a v řadě filmů, například Zvířata ve městě (1988), Keď hviezdy boli červené (1991), Šakalí léta (1996) nebo Čert ví proč (2002). 

hudebníci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.