Velká módní soutěž:
Když si vyjdu do kavárny

Velká módní soutěž:
Když si vyjdu do kavárny

5. 3. 2015

Když vyjdu do kavárny, což činím celkem pravidelně a ráda, nestojím sice u skříně dlouho, ale přece jen si dávám záležet na tom, z čeho vytvořím "celkový dojem". Chci být:
* sama sebou
* sama se sebou spokojená
* patřičně sebevědomá
* a pak se příjemně bavit, aniž bych myslela na to, "jak vypadám" a co na to ostatní.

Dnes si jdu zpříjemnit zimní podvečer s kamarádkou, taktéž franštinářkou, o generaci mladší slečnou. Rozumíme si. Nejen francouzsky. Dnes sehraje také roli fotografky - amatérky. Z toho vyplývá, že fotografuje ráda, ale... Proto prosím přimhouřete oko nad kvalitou fotografií. Nade mnou oko nemhuřte. Jdu přece se svou kůží na trh. Tedy se svým "outfitem" před porotu. A vůbec "neoutfituji", zkrátka "beru něco na sebe".

Dnes jsem vytáhla ze skříně měkoučký rolák "ze dřeva", jak ráda říkám, když si nemůžu vzpomenout na viskózu. Je v barvě tyrkysu. Ta barva mi učarovala u Jaderského moře a tam jsem si také všimla, že se mnou ladí. Tedy moře i jeho barva. V zimě působí jako terapie. Zvedne náladu a vykouzlí úsměv.

Stříbrná, poměrně nápadná, bižuterie do výstřihu svěží barvu prozáří. A taky dodá jiskru zimně pobledlému obličeji. Pak už stačí jen drobné stříbrné náušnice a prstýnek s tyrkysovým kamínkem. Vzpomínka na Jaderské moře v Černé Hoře. 

K roláku bych mohla provětrat několikery kalhoty - široké, úzké, světlé i tmavé. Mám kalhoty ráda na všechny způsoby od jara do jara. Donedávna, když jsem denně předstupovala před zkoumavé pohledy svých studentů, jsem je střídala se sukněmi. Různých délek, střihů i barev. Také jsem je měla ráda. Zvlášť ty, které mi při chůzi hladily lýtka a na židli se kolem měkce rozprostřely.

Teď je mi pohodlněji v kalhotách a cítím se v nich mladistvě a žensky. Tentokráte sáhnu po úzké variantě v tmavší barvě. Nenápadné káro dělá kalhoty zajímavými. A ejhle, "připasuji" k nim i boty. Jsou modrošedé, s aplikací stříbrných "cvočků". Pohodlné, uvnitř kožešinka. Taky kabelka se hlásí ke slovu. Má ho mít. Zdá se, že se hodí. Barevně i stylově.

Mohla bych na sebe hodit kabát a jít. Ale je přece jen chladněji. Raději přidám sako. Nakonec ho v kavárně odkládám. Vystačím si s lehounkým hravým šátkem, který tomu všemu, alespoň dle mého názoru, dodá trošku francouzského šarmu. A to mě baví.

A nakonec...  úsměv, prosím! 

 


Hodnocení naší poroty

Táňa Havlíčková:
Je vidět, že Marie své oblečení vnímá jako součást své osobnosti, a to se mi na ni moc líbí. Horní část oblečení je dokonalá - krásná a přitom jemná tyrkysová barva svetříku je slušivá a spolu s nádherným hedvábným šátkem spolu skvěle ladí. Doplnění šperkem, celý outfit ještě umocňuje, takže už už to vypadá skoro na jedničku. Jenže když se kouknu dolů na kalhoty - ouha, tady se mistr tesař pěkně utnul. Kalhoty s kárem vůbec neladí s jemným a skvěle propracovaným vrškem oblečení. Tyto kalhoty v provedení jemné káro jsou sportovní a vůbec se k nim nehodí ani designový šperk a už vůbec ne krásný šál s kytkami. Takže za mě dvojka a doufám, že Marie příště vyberete lepší kalhoty, aby to bylo na jedničku :).

Hodnotím známkou 2

Elen Zajíčková:
Paní Marie Magdaleno, jsem nadšená! Charizmatická šarmantní dáma, která má zdravé sebevědomí, má i můj obdiv. Také mám slabost na Francii a její výjimečnosti. Včetně krásného jazyka, který jsem bohužel nedotáhla k dokonalosti. Léta jsem cestovala po světě a měla možnost pozorovat a srovnávat lidi, jak v jejich chování, tak v oblékání. To mě nejenom bavilo, ale hlavně inspirovalo. Pochopila jsem, v čem spočívá věčnost klasiky a zcela jsem podlehla kouzlu elegance. Jednoduše, zamilovala jsem si francouzskou módu. Myslím, že u Vás to bylo podobné, díky jazyku jste byla ještě blíže. Možná právě díky tomu, cítím z Vás i to jejich "bonvivánství" v nejlepším slova smyslu. Myslím, že lepší jazyk jste si nemohla vybrat! Potkat Vás v kavárně, určitě si Vás všimnu a řeknu si: "Ta dáma má šarm a ještě charizma." Nejlepší důkaz toho, že v jednoduchosti je krása.

Hodnotím známkou 1

Scarlett Wilková:
Jednička. Zvláštní případ. Mám chuť říct, že jemný vzorek na kalhotách se nehodí k vzorovanému šátku a taky, že ten šperk je už k tomu všemu moc výrazný. Jenže vzápětí si uvědomuju, že Marie Magdalena se mi moc líbí. Ztělesňuje přesně to, o čem píše: zálibu v takzvaném francouzském šarmu. Tedy v tom, co nikdo nedovede popsat. Fakt, že většina Francouzek kombinuje věci tak, že vypadají šik, i když jde o věci, které k sobě často na první pohled neladí. Marie Magdalena je pro mě výrazná žena se svým vlastním stylem. Přesně tak si představuju sebevědomou dámu, která nepodléhá konvencím, nehraje si na mladou holčičku a o životě už něco ví. Líbí se mi hrozně moc.

Hodnotím známkou 1

Redakce:
Velmi se nám líbí to sebevědomí, francouzský šarm a pak vůbec ta chuť cestovat a navštěvovat kavárny. Za to máte od nás, paní Marie Magdaleno, výbornou.  

Hodnotíme známkou 1

Průměrná známka prvních deseti hodnotících čtenářů je 1,9

Celková výsledná známka je 1,38

Na aktuální výsledky Velké módní soutěže se můžete podívat zde.

Velká módní soutěž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.