Na vlastní riziko, aneb 
do Itálie i bez cestovky

Na vlastní riziko, aneb
do Itálie i bez cestovky

21. 6. 2012

Vím, že jsou lidé, kteří mají rádi volnost a svobodu rozhodovaní, kteří aají rádi velká lidská mraveniště a hotely, kteří si rádi připravují jídlo sami a kteří si nepřejí mít čas a program naplánovaný cestovní kanceláří. Lidé, kteří jsou samostatní i co se dopravy týče. A jsou i takoví, kteří třeba jen brouzdají internetem a představují si, co by šlo podnikat kdyby to bylo možné. Pro ty bych si dovolila nabídnout několik - snad užitečných - mých poznatků ze svého pobývání v Itálii.

Na internetu najdete překlady nebo slovníky, pokud neumíte jazyk. Italové se učí ve škole většinou angličtinu, ale u starších majitelů nemovitostí k pronájmu (case vacanza -ffitto - to je domy na dovolenou - pronájem) s tím nemůžete počítat. Nemovitostí k pronájmu je spousta. Ve všech regionech. Ať hledáte místo u moře nebo na horách, v zimě nebo v létě. Nemovitosti k pronájmu (a spoustu jiných inzerátů) najdete na inzertních stránkách. Nejvíce využívané je  www.subito.it   a  www.kijiji.it. Na subito.it je mapa Itálie rozdělená na regiony, a tak je hledání místa snažší. Takřka u každého inzerátu je i pár fotografií a telefon na majitele nebo e-mailová adresa, cena za týdenní pobyt, počet lůžek nebo m2. Pokud si nějaké místo vyberete, je dobré najít si ho na Google Earth (ke stažení zdarma) a podívat se, jaké je tam okolí a možná najdete i tam pár fotek. Můžete si podle Earthu naplánovat i cestu a virtuální procházku a v ní dokážeten přijít až před vyhledaný dům, znáte-li přesnou adresu.

Nezapomeňte, že k Itálii patří i Sicílie a Sardinie a jiné ostrovy. Trajekt vám snad pomůže objednat cestovka. Ja jezdím do Itálie nejen autem, někdy je výhodnější letecká doprava a zbytek cesty vlakem. Dá se využít i pravidelných autobusových linek Tourbusu nebo Student agency. Letenky objednané dost předem a zpáteční jsou docela levné. 

Italové mívají celonárodní dovolené první dva týdny v srpnu a to je nejdražší ubytování a u moře je nejvíce lidí, problém se zaparkováním aut a zácpy na dálnocích. Ale na druhou stranu je v té době nejbohatší nabídka kulturních programu. Já osobně mám raději klidněji, a proto jezdíme k moři jindy. Měli jsme tímto způsobem pronajatý dům na celý měsíc se zahradou ve Varazze a majitelům bylo úplně jedno, jestli je nás tam pět nebo deset. Dům byl sice pět km od moře, ale měli jsme auto, tak to nevadilo a byl mnohem levnější a pohodlný. Bylo nám tam s dětmi moc fajn. Takže šťastnou cestu a hezkou dovolenou!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.