Velká módní soutěž:
Posezení s přáteli

Velká módní soutěž:
Posezení s přáteli

6. 3. 2015

Mé volnočasové aktivity nepotřebují bohatý šatník. Přesto se mi nedaří zbavit se kousků oblečení, které nemám na sobě víc než rok. Mám k nim citový vztah.

Sportovní oblečení u mne vyhrává. Na dlouhých procházkách, celodenních tůrách, bruslení a lyžování. Toho mám opravdu nejvíce a dost houby mi záleží na tom, jak vypadám. Hlavně být oblečena ve funkčním prádle a obutí, abych se cítila v suchu a přiměřeném teple. V lehce sportovním chodím na procházky i nakoupit přes ulici. Do vycházkových šatů se oblékám při pochůzkách po městě, na posezení s přáteli a do kina, jak říkám, když jdu "mezi lidi".

Nemám ráda nápadné, křiklavé a vyzývavé oblečení. Dávám přednost teplým přírodním barvám, tón v tónu. Pro oživení jen sem tam nějaký barevnější prvek. Mám přibarvené vlasy ve svém odstínu, nelíčím se, nezvýrazňuji rty, "nemaluji si na hubu hezký obličej", nepěstuji nehty. Nijak na sebe zvlášť nedbám, zřejmě z důvodu, že mě to nebaví. Také oblékání se není mým koníčkem. Zdržuje mě od důležitějších činností. Pokud se musím lépe obléci, upřednostňuji sukně a svetříky, halenky před šaty. Výjimkou jsou krátké úpletové šaty, které mohu obléci i na legíny a úzké kalhoty ke kozačkám pod kabát. Blůza nebo tričko vyplní velký výstřih a obuji  pohodlné kozačky, přehodím přes sebe teplý kabát, na hlavu pletenou čepici nebo jen kapuci.

Na krátkou procházku a posezení s přáteli jsem si oblékla sukni a svetřík. Oblečena jsem, mohu vyrazit. Kabelky do ruky nebo přes rameno nenosím ráda, jen kožené batůžky kvůli bolavým zádům. Nikdy s přáteli u stolu neřešíme naši image. Bavíme se o jiných věcech. Nejlepší ozdobou jsou naše spokojené  a usměvavé tváře.

 

Hodnocení naší poroty

Táňa Havlíčková:
Hana je sympatická dáma, která ví o sobě, že ji jen tak něco nerozhází. Její outfit opravdu sportovní je a tlumené podzimní barvy jí sluší. Líbí se mi celá barevná sladěnost - vše k sobě ladí, jak brýle, tak sukně, boty i barva vlasů se krásně odráží v pruhované halence. Takže moc jejímu konstatování, že ji nezajímá to, co má na sobě, zas tak úplně nevěřím. Navíc já vím, že to, co máme na sobě, odráží to, co máme v duši. Oblečení Hany je milé, hezké, ale zároveň ničím zajímavé.

Hodnotím známkou 3 

Elen Zajíčková:
Paní Hano, píšete, že Vás pramálo zajímá vzhled, o oblečení se nebavíte vůbec. Já Vám to ale po zhlédnutí fotek nevěřím. Váš styl, ve kterém sice převládají prvky sportovní, není vůbec nudný. "Vyladila" jste ho téměř k dokonalosti, dodala mu ženskost, barvy a tvary. Stylizujete se do podzimního ladění, máte ráda tlumené barvy. Ty k podzimu bezesporu patří. Ale i na podzim občas zasvítí sluníčko a rozzáří vše kolem. To rozzáření u Vás ale postrádám. Jste výrazná od přírody, ladění tón v tónu je fajn. Přílišná jednolitost Vám ale škodí. Veselý svetřík je výborná volba. Proužek udá styl a barvy efekt. Vytáhnout detail barvy z proužku a spojit ho s barvou kozaček či kotníkových bot a punčoch je nápadité. Chválím! Neopovrhujte líčením, nikdo tady nepropaguje "zmalování se". Jiskru tváři dáte třeba jen přetřením rtů broskvovou, nebo růžovo-hnědou rtěnkou. Pár teček na tváře, uvidíte, jak se rozsvítíte. Souhlasím s Vámi, že spokojenost je velmi důležitá a úsměv je největší ozdoba člověka. Tak s ním ale nešetřete! Sluší Vám. Máte šmrnc, doporučuji ale k slušivému bundo-kabátku vynechat kulich. Ten bych úplně odložila, nebo použila jen v případě nejnutnějším. Třeba na sport k fádní sportovní bundě. Lásku ke starým kouskům sdílím s Vámi, jestli jsou kvalitní a nadčasové, tak oprašujte dál. Myslím, že sladit staré s novým umíte. 

 Hodnotím známkou 2

Scarlett Wilková:
Na Haně je přesně vidět to, co o sobě píše. Že ji oblékání a přemýšlení nad tím, co na sebe, nebaví. Výsledkem je taková tuctová šedá nuda, která sice neurazí, ale zároveň si Hany nikdo nevšimne. Což je škoda. Pohodlí je jedna věc, druhá věc je umět sladit věci tak, aby nositelce slušely. A to kombinace tohoto svetříku, sukně a bot, které by se hodily spíše k džínům na výlet do přírody, rozhodně není. Pro mě ani jeden kousek z toho, co má Hana na sobě nemá šmrnc a vzájemně to k sobě nesedí. Spokojené a usměvavé tváře, o nichž Hana píše, jsou sice fajn, ale když jsou jejich majitelé i dobře oblečení, je to ještě více fajn. Trojka jen proto, že Hana je sama o sobě přirozeně hezká. Za to vyjádření přezíravého postoje k oblékání ale mám chuť dát čtyřku. 

Hodnotím známkou 3- 

Redakce:
Mrzí nás, že oblékání není Vaším koníčkem, paní Hano, a že Vás nebaví. Na druhou stranu oceňujeme Vaši úpřímnost. 

Hodnotíme známkou 2-

 

Průměrná známka prvních deseti hodnotících čtenářů je 2,1

Celková výsledná známka je 2,62

Na aktuální výsledky Velké módní soutěže se můžete podívat zde.

Velká módní soutěž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.