Krásný úvod Mistrovství Evropy
v atletice: tři medaile Čechů!

Krásný úvod Mistrovství Evropy
v atletice: tři medaile Čechů!

7. 3. 2015

Po 37 letech se vrátilo ME v atletice do Prahy. Tenkrát se konalo na Strahově s kapacitou 35 tisíc diváků, nyní v O2 Aréně jako halové ME pro 18 tisíc diváků.

Bylo to včera příjemné sportovní odpoledne. Čím jsme starší, tím více projevujeme emoce radosti nad vítězstvím a prožíváme každou chvíli jako napínavý příběh. A tak to bylo i včera. Atletika se mi líbí a baví mne.

Tři medaile během úvodního dne je přeci úžasný úspěch. Mladý dálkař, teprve dvaadvacetiletý Radek Juška, rodák z Břeclavi, dnes předvedl svým osobním rekordem 810 cm ve skoku do dálky překrásný výkon a vybojoval si stříbro. Lepší byl jen Švéd Tornéus.

Pětibojařka Eliška Klučinová si vedla také velmi dobře a nakonec získala bronz, a rovněž vylepšila český rekord. Celkem tři osobní rekordy měla v 60 m překážek, vrhu koulí a v osmistovce. Třetím příjemným překvapením byl koulař Ladislav Prášil, jenž vybojoval také bronzovou medaili za svůj výkon vrh koulí - 20,66, lepší byl Němec Storl a Srb Kolašinec.

Dnes budou ve finále svých disciplín bojovat Denisa Rosolová na 400 m a stejně tak Pavel Maslák na 400 m. Denisa zaběhla v rozběhu druhý nejrychlejší čas. Tyčkař Jan Kudlička také uspěl a je ve finále, stejně jako výškařka Michaela Hrubá. Postoupila také Kristina Mäki na 3000 m a do finále běhu na 800m se probojovala Lenka Masná.

Sportu zdar!

sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.