Foto

Jarní procházka

9. 3. 2015

Již od rána hezky, z ranní mlhy vystupuje sluníčko, které se rozhodlo, že se nenechá odbýt zimou, ta je letos taková nijaká, jako by nevěděla, co vlastně chce. To já bych si  hned vědělo rady, frfňá si do zlatých vousů slunce, jen kdyby mně už udělala místo a sama odešla spát někam k Severnímu pólu. Ona zatím nedělá nic, ani nesněží ani nemrzne, ale úplně se vzdát svého trůnu taky nechce. Asi tu chce zůstat do konce svého volebního období.

Tak ji budu zatím trochu škorpit, ať mají lidé legraci. Ráno jsem vstalo zase o trochu dříve než včera, pročesalo si zlaté vlasy, aby se rozbřesklo. Pak jsem probudilo spící ptáky a ti hned začali svůj ranní konzert. Je to ale takové "páté přes deváté", křičí všichni najednou, jsou asi bez dirigenta. Rosa si také pospíšila, aby vše umyla svým hedvábným závojem. Toto všechno probudilo trávu ještě spící zimním spánkem. Lekla se a honem,honem vystrčila hlavičky ven. Políbilo jsem ji, aby se rychle vytáhla.

Mezi jejími stonky si hned udělali dálnice mravenci, chrobáčci a další žoužel, která vyrazila za svou každodenní prací. Nad tím vším se tyčí až do modrého nebe statné duby a buky i rozevláté břízy. Tu a tam jsou vážné smrky a borovice, které tomu dodávají důstojnost. Vrby se sklánějí k hladině rybníka, aby viděly, zda nemají rozcuchané koruny. Čiperné veverky běhají po stromech nahoru a dolů s bleskovou rychlostí, ale na oříšek se nechají rády nalákat. Zkrátka, všichni mají plné ruce práce, aby mohli v plné kráse přivítat první návštěvníky Zahrady. Však lidé už se trousí, někteří s pytlíky zbytků pečiva a přilepšují tak kachnám a labutím, čekajících u krmítek.

Zahrada ožila smíchem dětí, hlasy maminek, tatínků, dědečků a babiček. Kluci i holčičky si užívají prolézaček na dětském hřišti, ostatní posedávají na lavičkách a sdělují si, jak je v té naší Zahradě krásně. A mají pravdu, Zámecká zahrada v Teplicích je stará , zámecký pán Aldrigen ji založil " po anglickém způsobu "asi před třemi sty léty. A myslím, že se mu to povedlo. Však některé stromy si ho ještě pamatují.

Procházka Zámeckou zahradou je ten nejlepší relax po úmorném dni, tady je pohoda a klid. Přijeďte se přesvědčit a můžete se vykoupat i v našich lázních, které jsou nejstarší v Čechách.

Můj příběh naše tipy
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.