Krasavice na dvou kolech

Krasavice na dvou kolech

7. 3. 2015

Nikdy bych netušila, že se budu ve zralém věku zajímat o motorky. Od té doby, co jsem však před 5 lety sedla jako spolujezdkyně na motorku, nejen, že občas jezdím, ale i navštěvuji motorkářské srazy a v neposlední řadě i výstavy a historická muzea motocyklů.

Dnes odpoledne jsem zavítala na holešovické výstaviště, nikoliv však za účelem návštěvy tam probíhající Matějské pouti, nýbrž na veletrh Motocykl 2015. Jedná se o již tradiční veletrh motocyklů, čtyřkolek a příslušenství, paralelně pak i o českou soutěžní výstavu motocyklových staveb a přestaveb Bohemian Custom Bike 2015. 

V této zřejmě nejoblíbenější části výstavy jednotlivci a členové různých motorkářských klubů představují své předělané motorky. Zde panují určitá pravidla, totiž, že si musí přestavěný motocykl zachovat motor a určité procento ze své původní konstrukce originální značky. Jinak se ale fantazii meze nekladou, takže každý stroj je vlastně jediný originál svého druhu a každý motorkář si ho náležitě považuje. Setkávají se tu "drsní chlapi", často i vyšších věkových kategorií, patřičně stylově oblečeni, k motorkám a jejich prezentaci náležejí, právě tak jako u rychlých aut, i hezké mladé dívky, které tu pózují. Jednotlivé kluby nabízejí pozvánky na své motosrazy v průběhu roku. Je to osobitý svět. V závěru veletrhu pak budou uděleny ceny v kategorii Harley-Davidson, chopper a cruiser a freestyle.

Ve vlastní veletržní expozici ve vedlejší hale lze spatřit i zakoupit motocykly dnešních světových renomovaných firem, především Kawasaki nebo Yamaha či Ducati, za nimiž v oblibě příliš nezaostává ani naše Jawa. Svou českou premiéru tu měl asi nejobdivovanější motocykl - Kawasaki Ninja H2R, jehož výkon vzbuzuje úžas.

K dostání je zde motorkářská výstroj na silniční stroje nebo na oblíbené choppery, samozřejmě i nejrůznější doplňky a prostředky na údržbu.

Veletrh nabízí návštěvníkům i zábavný program na pódiu, soutěže, charitativní akce. Uvnitř prodejní části pavilonu se ve vyhrazeném prostoru pod dozorem rodičů prohánějí malí návštěvníci na elektrických koloběžkách a v autíčkách. Velcí obdivovatelů se mohou alespoň na chvíli posadit na jednu ze zvolených motorek a v duchu si vyzkoušet jízdu na ní. V průběhu veletrhu pak probíhá divácká soutěž, v níž je možno utkat se o hlavní cenu - skútr Route 151, 125 ccm.

Na venkovní ploše před pavilonem lze spatřit ukázky trialového sportu a kaskadérská vystoupení, nebo si prohlédnout výstavu vozidel úspěšného týmu účastníků Rallye Dakar.

Ačkoliv byl dnes všední den, hemžily se výstavní prostory návštěvníky nejrůznějšího věku. Protože, jak hlásal jeden transparent, motorky jsou srdeční záležitost. Možná, že přilákají na veletrh i někoho z vás.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.