Čechům v Davis Cupu 
zasvítila jiskřička naděje

Čechům v Davis Cupu
zasvítila jiskřička naděje

7. 3. 2015

Po včerejším neúspěšném úvodu 1. kola Davis Cupu mezi Čechy a Australany v ostravské O2 Aréně dnes přeci jen nadějně zajiskřilo. Čeští mladící Pavlásek s Veselým v pěti setech porazili Hewitta s Grothem.

Včera prohrál Lukáš Rosol s mladým, teprve osmnáctiletým Australanem Kokkinakisem v pětisetové bitvě na sety 2:3 a úplně zbytečně - první dva sety rozehrál v pohodě, ve třetím mu chyběl k vítěství jeden gam. Jenže jako by se Lukáš blížícího se vítězství zalekl, začal dělat velké chyby a nechal soupeře nejen vyrovnat, ale i vyhrát. Nedařilo se ani Jiřímu Veselému, který neuhrál ani jediný vítězný set a prohrál s Bernardem Tomicem 0:3. Takže stav byl včera 0:2.

Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil měl jistě po prvním dni velké dilema, koho postavit do čtyřhry. Nakonec zariskoval a vsadil na mladého, teprve dvacetiletého Adama Pavláska, ke kterému dal Jirku Veselého. Nervozita z prvního zápasu v Davis Cupu především Adama Pavláska ze začátku svazovala. Nedařily se mu returny, jistotu neměl ani na servisu. Australané tak rychle vyhráli první set a když ve druhém setu vedli už 3:0, zdálo se, že je rozhodnuto. Jenže čeští kluci zabrali, vyrovnali hru, přestali tolik chybovat a urvali druhý set pro sebe.

Třetí set sice opět patřil Australanům, ovšem hra už byla vyrovnanější a k lepšícím se výkonům Pavláska s Veselým začali být pořádně slyšet i diváci. Vytvořili jako vždy skvělou atmosféru, hnali české hráče za vítězstvím, teré nakonec opravdu přišlo. Adam Pavlásek ukázal, jak umí běhat a Jiří Veselý skutečně v posledním setu bezva jistil. Po setech 1:6. 7:6, 3:6, 7:6 a 6:2 se Češi mohli radovat z vítězství. Byl to nádherný zápas a kluci si užili svůj první společný úspěch v Davis Cupu. Jen tak dál.

Celkový stav je tedy 1:2. Zítřejší dvouhry rozhodnou. Rosol se utká s Tomicem,Jiří Veselý s Kokkinakisem. Napínavé závěrečné souboje již zítra v 13.30 hodin

Sportu zdar!

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.