Tajemně krásná Ornella
Mutiová je sexy i v šedesáti

Tajemně krásná Ornella
Mutiová je sexy i v šedesáti

9. 3. 2015

Jako jedna z nejkrásnějších hereček se do filmové historie zapsala Italka Ornella Mutiová, která 9. března slaví šedesátiny. V Hollywoodu sice neprorazila, ale v Evropě natočila osm desítek snímků, v nichž režiséři sázeli zejména na její tajemný sexappeal. Často lámala mužům srdce v komediích i dramatech, z nichž k těm známějším patří Kronika ohlášené smrti či Swannova láska. Poslední film natočila před třemi lety s Woody Allenem – komedii Do Říma s láskou. 

„Držím přísnou dietu, abych si udržela figuru, a snažím se pravidelně cvičit,“ vysvětlila Mutiová, jež je i v šedesáti sexy a která před dvěma lety předávala v Praze korunku České Miss 2013. Česko navštívila Mutiová vícekrát, mimo jiné v roce 1998, kdy se účastnila MFF v Karlových Varech, a v roce 2000, kdy byla hostem zlínského festivalu filmů pro děti. 

Skvělé role i večeře s Putinem

Ornella Mutiová se narodila 9. března 1955 v Římě jako Francesca Romana Rivelliová neapolskému novináři a estonské sochařce. Její filmovou kariéru odstartoval režisér Damiano Damiani, který ji už jako čtrnáctiletou obsadil do hlavní role ve snímku Nejkrásnější manželka. V tomto mafiánském dramatu hrála po boku herce Alessia Orana, za něhož se na pět let provdala. 

Mutiová se záhy stala italským sexsymbolem a šla z jedné filmové role do druhé. Točila s domácími režiséry (mimo jiné Lidový román, Hra na lásku, První láska, Zločin a la Neapol), ale i s francouzskými, například ve slavné krimi Smrt darebáka, kde se objevila po boku Alaina Delona, nebo s německým režisérem Volkerem Schlöndorffem (drama Swannova láska, též s Delonem).

Ženské vnady zúročila i ve filmu Erekce, ejakulace, exhibice a další příběhy obyčejného šílenství (1981) režiséra Marka Ferreriho, který se inspiroval životem a povídkami amerického beatnika Charlese Bukowského a za film dostal Zlatou mušli na festivalu ve španělském San Sebastiánu. 

Před pěti lety debutovala Mutiová i na jevišti – ve hře Gianniho Clementiho L'Ebreo (Žid), s níž objížděla divadla v Itálii, ale zavítala například i do Paříže. A recenze na její výkon byly vesměs příznivé. Nedávno si ale v této souvislosti vysloužila i vysokou pokutu, jež dostala za podvod z prosince 2010. Tehdy odřekla divadelní představení kvůli údajné nemoci (poslala i falešnou neschopenku), aby se zúčastnila v ruském Petrohradě dobročinné večeře celebrit s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. 

Nevydařená manželství

Kráska Mutiová byla dvakrát vdaná, ani jedno manželství však nevydrželo dlouho. To první s hercem Oranem skončilo po šesti letech, v roce 1981. Podruhé se vdala v roce 1988 za burzovního makléře Federika Fachinettiho, s nímž má dceru Carolinu (30) a syna Andreu (27), který se též objevuje ve filmu. S Fachinettim se Mutiová rozvedla v roce 1996. Od roku 2008 je její partnerem o 10 let mladší francouzský podnikatel Fabrice Kerhervé. 

Ještě před první svatbou porodila Mutiová v říjnu 1974 dceru Naike Rivelliovou, jejímž otcem je španělský producent José Luis Bermúdez de Castro. S matkou si modelka a herečka Naike, která Mutiovou už v roce 1996 udělala babičkou, zahrála i v několika filmech či v televizním seriálu Hrabě Monte Cristo (1998), v němž hrály tutéž postavu v různém časovém období po boku Gérarda Depardieua. Druhé vnouče má Mutiová od loňska od dcery Caroliny. 

herecké legendy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.