Patti Smithová vystoupí
v pražském Divadle Archa

Patti Smithová vystoupí
v pražském Divadle Archa

17. 3. 2015

Americká zpěvačka Patti Smithová vystoupí 5. srpna v pražském Divadle Archa. Českému publiku se představí v rámci turné k oslavě výročí svého debutového alba Horses. Vstupenky jsou již v předprodeji v sítích Ticketpro a v pokladně Divadla Archa.

"Bude to opravdová, hrdá oslava," uvedla Smithová o svém záměru představit na koncertě celé album Horses. Budou ji doprovázet dva členové původní kapely, Lenny Kaye a Jay Dee Daugherty, společně s hráčem na basovou kytaru a klávesy Tonym Shanahanem.

Smithová vydala debutové album Horses produkované někdejším členem Velvet Underground Johnem Calem v roce 1975. Zaznamenalo obrovský úspěch a stalo se jednou z nejdůležitějších nahrávek populární hudby. Také její další tvorba ovlivnilo generace rockerů. Deska Horses vyšla 10. listopadu, na den výročí smrti básníka Arthura Rimbauda, jednoho z umělců, kteří na Smithovou měli velký vliv.

Na nahrávce s hity Gloria, Birdland nebo Land se podílel český kytarista Ivan Kral. K bývalému Československu má Smithová také díky jemu vřelý vztah. "Obdivuju lidi v bývalém Československu, protože je hrozně těžké změnit kulturního ducha v zemi, která byla tak dlouho poznamená komunismem," řekla loni v rozhovoru Smithová, která na obalu části nákladu svého alba Radio Ethipia z roku 1976 vyzvala k propuštění tehdy vězněného nehrajícího člena Plactic People of The Universe Ivana Martina Jirouse.

V České republice vystoupila Smithová několikrát. V Divadle Archa se někdejší přední zástupkyně punkrockové scény 70. let představila naposledy v roce 2009.

zpěvačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.