Petang. A pak, že to nejde!

Petang. A pak, že to nejde!

19. 3. 2015

Podělím se s Vámi o svou zábavu. Ve svém věku si myslím, že jsem tu proto, abych si užívala. Zajímám se o astrologii a numerologii, kterou doplňuji svými výtvory, které vyrábím ve výtvarné dílně v Elpidě, což je úžasný dům pro seniory.

Skončila jsem s golfem, nemám k sobě parťáka, nezhroutila jsem se a začala jsem ve svých 69 letech hrát petang. Jsem zapojená půl roku. Při petangu se parťák vždy najde. Je to úžasná hra, dokonce se hrají i mezinárodní utkání. Naposledy jsem byla na turnaji v Ořechu, kde bylo 30 petangových hřišť. Soutěžilo 57 družstev. Družstvo čítá dvě osoby. Naše družstvo se umístilo na krásném 34. místě.

Je to úžasná hra, plná legrace, a mohou ji hrát junioři i senioři. V Ořechu byl nejmladší chlapec, kterému bylo 10 let, s tím jsem měla tu čest hrát, a potom tam byla střední generace a seniorská generace. V našem petangovém seniorském oddíle v Praze 13  hraje i jedno děvče, kterému  je 83 let. Trenéra máme Míru, který petang hraje 25 let, a to závodně a mezinárodně.

Moje velká láska je malování obrazů olejovými barvami, to byl můj sen od mládí a konečně na to mám čas. Přátelé ode mne dostávají  obrazy, a mám tudíž pro ně originální dárky, které si sama vytvořím. Květiny, moře, krajinku a další. Miluji barvy!

Také chodím na semináře, kde se dovídám, jak pečovat o svou pleť. Ani v našem věku bychom na to neměly, my dámy, zapomínat! Chodím tančit na večírky pro nezadané, tam žádného konkrétního kluka nepotřebujete, můžete protančit celý večer, protože tam chodí ti, kteří rádi tančí. Ani koncerty a divadla jednou za čas nevynechám. K tomuto vyžití nepotřebuji ani závratné sumy peněz.

Je fakt, že se najdou tací, kteří naříkají, že nic nejde. Já bych se chtěla této celosvětové nemoci (TO NEJDE) hodně dlouho vyvarovat a chci udělat vše, aby to ŠLO!

Hodně štěstí v našem seniorském životě přeje všem Jana.

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...