Výlet s vnoučaty:
Pražský hrad

Výlet s vnoučaty:
Pražský hrad

20. 3. 2015

Byl nádherný den. Jarem prosluněný Pražský hrad láká zahraniční turisty, ale i ty nejmenší, kteří berou Hrad jako sídlo našich českých králů, sídlo prezidentů. Tak, jako má vnoučata. Nejvíce znají Rudolfa II. z kreslené pohádky Čtyřlístek, a pak Karla IV., o kterém jim hodně vyprávím.

Silueta našich Hradčan je nejkrásnější na světě. Hrad vystupuje z podnože krásných hradních a malostranských zahrad. Někdo tam jde za krásnou vyhlídkou na město, jiný jde obdivovat gotický chrám Svatého Víta, který mám také ráda.

Má vnoučata byla velmi nadšená, obzvláště, když jsem dodala, že tudy chodívali králové a princezny. Na dotaz mé vnučky, která je dnes královna a král, jsem vysvětlovala, že dnes už je jen pan prezident. "To je škoda," pravila. Vyprávěla jsem jim, že Hrad má tři nádvoří. To první je zaujalo nejvíce díky hradní stráži, obdivovali Matyášovou bránu, druhé nadvoří už méně, a tak jsem jim pravila, že to třetí je nejhezčí - je tam chrám Svatého Víta. Museli jsme usednout na lavičku a nakreslit si, jak jsme to prošli, a děti po návratu domů malovaly první, druhé i třetí nádvoří. Velmi se jim to líbilo a myslím, že je to prima tip pro všechny babičky a dědečky se svými vnoučaty. Vracíváme se na stejná místa, to, aby dětem utkvěla v paměti, a ony pak o nich umějí hezky vyprávět. Stejně tak se jim líbí pražské mosty.

Již brzy máme naplánovanou prohlídku zahrad.

A pro všechny, kdo mají rádi Prahu - už na konci března se budou otvírat hradní a malostranské zahrady, které patří k nejkrásnějším. O nich až příště.

Pražský hrad
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.