Část zraněných z tragické nehody
českého autobusu přiletělo domů

Část zraněných z tragické nehody
českého autobusu přiletělo domů

24. 6. 2012

Pětadvacet ze 43 zraněných Čechů při tragické dopravní nehodě autobusu v Chorvatsku přiletělo domů vojenským speciálem, který vypravilo ministerstvo obrany. Zbylých 14 pacientů by lékaři měli propustit do tří dnů. Za mnohými z nich přijeli příbuzní.

Dvě třináctileté dívky, které byly mezi trojicí nejhůře zraněných a léčí se na specializované klinice v metropoli Záhřebu, lékaři operovali. Ta, jež je ve vážnějším stavu, ale ještě není při vědomí. Utrpěla mimo jiné těžké poranění hlavy.

V Chorvatsku v sobotu časně ráno katastrofálně havaroval český autobus. Osm lidí zemřelo, 43 dalších se zranilo. Nehoda se stala ráno kolem čtvrté hodiny a vyžádala si osm mrtvých. Mezi oběťmi bylo i malé sedmileté dítě, tři zranění byla klasifikována jako velmi těžká.

Autobus, který vypravila brněnská cestovní kancelář Atlas Adria, havaroval na dálnici A1 mezi tunely Krpani a Sveti Rok. Vozidlo prorazilo svodidla a převrátilo se na bok. Nehodu podle Chorvatů nejspíš způsobil řidič, který usnul. Nehoda je nejhorší od havárie českého autobusu u jihočeských Nažidel, která si v březnu 2003 vyžádala celkem 20 mrtvých.

cestování nehoda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.