Velká módní soutěž:
Volnost, lehkost, sladění

Velká módní soutěž:
Volnost, lehkost, sladění

27. 3. 2015

Vážená redakce, vážení a milí, dovolte, abych se představila: jmenuji se Michaela Přibová a rozhodla jsem se zapojit do této soutěže. 

Pracuji jako průvodkyně a povolání mi určuje oblek, tedy anglicky outfit. Oblek, aby nebyl out (z módy, nemoderní), ale fit (aby padnul, seděl). Povolání mi tedy diktuje, jak vypadat, neboť už při představení na mně ulpí čtyřicet až padesát párů očí. A věřte mi, změří si mě od hlavy až k patě. (Muži spíš od nohou nahoru). A tak se snažím být upravená a sladěná. 

Nemám ráda na sobě moc barev, obvykle dvě stačí. Ideální je pro mne odstín jedné barvy. Na fotkách jsem vyfocena kamarádkou a kolegyní v hotelu těsně před výjezdem na okružní jízdu po Praze. Měly jsme spolu na tři dny skupinu studentů z Turína. Moje kamarádka mi s mou sestrou strašně fandí, přihlásím-li se do nějaké soutěže, a tentokrát vybrala zákoutí hotelu v Královských Vinohradech na Praze 2. 

Zvolila jsem sukni a svetřík spolu se střevíci v černé barvě. A doplnila fialovou vestičkou se světle fialovou šálou. Mám ráda fialovou barvu, říká se o ní, že je duchovní.

Oblečení a hlavně střevíce musí být pohodlné. Potom se cítím uvolněně a stejně tak se snažím o bezprostřední a nenucený výklad, prostě to nesmí nikde tlačit ani škrtit. Mám ráda lehkost bytí. 

Pokrývku hlavy nemám po celý rok. Svetr i vestu nechávám rozepnutou.

Také se líčím. A někdy až příliš. Od mládí. Tento pro někoho zlozvyk jsem neomezila ani v pokročilejším věku. Vlasy si natáčím, aby nebyly zplihlé. Jsem ráda upravená. I doma se nalíčím, i když nikoho nečekám. Jen tak pro dobrý pocit. Nepatřím k ženám, které s věkem rezignují na svůj vzhled či celkově na život.

Sukni volím vždy raději než kalhoty, podtrhuje ženskost stejně jako kadeřavé vlasy. 

Když jsem kdysi začínala průvodcovat, říkali nám: „Vy reprezentujete zemi.“ A kladli nám na srdce, ať jsme si toho vědomi a že možná budeme jediní, koho cizinci poznají blíže a od koho budou čerpat informace o naší zemi a kultuře. A tak se snažím nedělat ostudu.

Ostatně, jak řekl klasik: „Žena, která se zdobí, plní jen svou povinnost.“

Mějte se hezky!

 

Hodnocení naší poroty

Táňa Havlíčková:
Michaela se opravdu hodně líčí. My ženy si často neuvědomujeme, že jinak vypadá silné líčení na dvacetileté tváři a jinak na tváři kolem šedesátky. Naše tvář je v tomto věku už poznamenaná vráskami, které jsou naprosto přirozeně krásné, ale pokud se nepřirozeně nalíčí, tak slovo krásná z tohoto spojení navždy mizí. Taky nejsem nadšená ze spojení vestičky, která zapínáním i materiálem působí sportovně, a krásným společenským výstřihem černých šatů. Dost se to stylově bije. A nezachrání to ani nádherná kašmírová šála v kouzelném odstínu jarních šeříků.

Hodnotím známkou 2-

Elen Zajíčková:
Paní Michaelo, máte krásné a reprezentativní povolání. Jak píšete, máte předepsané oblečení. Neznám detaily, jen to, co zmiňujete. Černá barva Vám sluší, takže nic nepokazíte, jestli volíte vše černé, a jen pro kontrast zvolíte jinou barvu. Fialková lichotí Vaší světlé  pleti. Pléd dodá jakousi noblesu, a ta Vám sluší. Nelíbí se mi ale Váš účes. Je už jaksi "out". Zbytečně Vám přidává léta a přísnost. Jiný sestřih by nechal vyniknout kvalitě a množství vlasů. Máte krásný obličej, ke kterému sluší vše. Doporučila bych lehký make-up, který překryje nedostatky, případné skvrny a vyrovná plasticitu pleti. Zároveň ji ochrání. A určitě zkuste studený odstín rtěnky i tvářenky. Hlavně v případě, že se oblékáte do studených barev. Broskvová sice omladí, ale nehodí se k Vašim doplňkům na fotkách.  

Hodnotím známkou 2

Scarlett Wilková:
Michaela vypadá přesně tak, jak o sobě píše. Dáma, které velmi záleží na tom, aby vypadala žensky a upraveně. Píše, že se líčí někdy až příliš. Nalíčená se mi zdá hezky, ale to spojení "až příliš" mi na ni přece jen v něčem sedí. Její snaha dosáhnout dokonalosti je až příliš viditelná. Je jasné, že nám předvedla oblečení, které nemá nic společného s věcmi, které ženy volí na volný čas. Takže těžko poměřovat s dámami, které se předvedly v džínách, tričkách, bundách. Toto je pro Michaelu její pracovní oděv, je zvyklá se pohybovat ve společnosti, umí se přizpůsobit. Přesto mi v celkovém dojmu něco chybí, něco, co by působilo mladistvěji, šmrncovněji. A odpustila bych si ty černé překřížené pásky na šatech, myslím, že kdyby šaty měly hladký lodičkový výstřih, byl by celkový dojem lepší. Proto ta dvojka, i když chápu, že pro mnohé Michaela může být přesně ukázkou toho, jak má elegantní dáma vypadat.

Hodnotím známkou 2 

Redakce:
Paní Michaelo, nemáme nejmenší obavy, že Vy reprezentujete naši zemi velmi dobře. A líbí se nám také, jak poctivě a zodpovědně berete svoji zajímavou profesi. Škoda, že jste nám o ní (a samozřejmě také o sobě) neprozradila trochu více. Proto ta chvalitebná.

Hodnotíme známkou 2


Průměrná známka prvních deseti hodnotících čtenářů je 2,65

Celková výsledná známka je 2,23

Na aktuální výsledky Velké módní soutěže se můžete podívat zde.

Modelky Velká módní soutěž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.