Vinařstvím roku jsou
Vinné sklepy Valtice

Vinařstvím roku jsou
Vinné sklepy Valtice

27. 3. 2015

Vítězem soutěže vinařství roku 2014 se stala společnost Chateau Valtice-Vinné sklepy Valtice. Na výběru vítěze se letos stejně jako loni kromě odborné poroty svými hlasy podílela také veřejnost. Šestého ročníku soutěže se účastnilo 32 vinařství, o pět více než loni. 

Celkový vítěz vyhrál také v kategorii velkých vinařství. V kategorii středních vinařství patří první příčka Žernoseckému vinařství. Nejlepším malým vinařstvím určila porota Vinařství Špalek. Celkovým vítězem se podle pravidel soutěže stal ten z trojice vítězů jednotlivých kategorií, který zároveň obdržel nejvíce hlasů od veřejnosti.

Absolutně však lidé nejvíce hlasů poslali Zemědělskému družstvu Sedlec u Mikulova, které s více než sedmi tisíci hlasy získalo cenu veřejnosti "Mediatel Vindemia Publica".

Vinařství roku se odlišuje od ostatních vinařských soutěží v zemi, při nichž mezi sebou většinou jednorázově zápolí vzorky vín. Při soutěži je totiž posuzována celoroční práce podniku, který je navíc hodnocen podle řady kritérií.  Loni se celkovým vítězem stalo vinařství Sonberk. 

víno
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.