Rockerky v akci: Janů
a Špinarová na turné

Rockerky v akci: Janů
a Špinarová na turné

30. 3. 2015

Zpěvačky Petra Janů a Věra Špinarová si letos zopakují společné turné, které v roce 2014 vyvrcholilo koncerty ve Velkém sále pražské Lucerny. Obě zpěvačky se svým fanouškům představí ve dvou samostatných blocích svých největších hitů za doprovodu skupiny Golem a Bandu Adama Pavlíka. Letošní turné s názvem Exkluzivní spojení jedinečných hlasů zahájí 12. listopadu v Litoměřicích.

Dalšími zastávkami na turné budou koncerty v Českých Budějovicích, Karlových Varech, Plzni, Liberci, Hradci Králové, Bratislavě, Zlíně a Ostravě. Série vystoupení skončí 15. prosince v pražské Lucerně. 

„Kamarádíme spolu léta, takže tenhle nápad vyplynul nějak automaticky a dohodly jsme se vlastně téměř okamžitě. Máme podobný hlasový rozsah i společnou rockovou parketu, takže to snad pro posluchače a fanoušky bude zážitek,“ uvedla Špinarová. Několik písní si zazpívá s Janů společně, například hitovou vypalovačku To máme mládež. 

Obě zpěvačky shodně přiznávají, že i přes množství koncertů, které absolvovaly, mají stále před vystoupením trému. „To je odpovědnost. Když už máte za sebou tolik práce, nesmíte nic pokazit. Snadné to není, ale když pak lidi na konci stojí, skandují a usmívají se, neznám lepší pocit,“ vysvětlila Janů, která za svou čtyřicetiletou kariéru vystřídala mnoho stylů od rockových začátků, přes pop, filmové melodie a Georga Gershwina až po muzikály. Natočila dvě desítky alb a účinkovala v deseti muzikálech. Za roli Královny ve Třech mušketýrech uváděných Divadlem Broadway byla nominována na cenu Thálie 2004. 

Rodačku z Pohořelic u Brna Špinarová je po celý život spojena s vyhlášenou ostravskou hudební scénou. Doprovází ji skupina Adama Pavlíka, jejího syna a manažera v jedné osobě. Majitelka charakteristického chraplavého hlasu, který stále dokáže vyzpívat neskutečné výšky, své první album s názvem Andromeda vydala v roce 1972. 

hudební legendy zpěvačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%